Sechestru pe o parte din averea Elenei Udrea

Data publicării:
elena udrea dna mediafax-4

Acesta este motivul pentru care Elena Udrea a fost adusă vineri la DNA din Arestul Poliției Capitalei. Procurorii au informat-o că i-au pus sechestru asigurator pe o parte din averea pe care o deține. Măsura se aplică unor imobile, sume de bani, dar și acțiuni, în total valorând câteva milioane de lei.

Întrebat dacă și terenul de la Nana e vizat de sechestru, avocatul a spus că nu are aceste detalii.

Este o măsură obișnuită în asemenea cazuri. Procurorii vor să se asigure că la finalul procesului, în cazul unei eventuale condamnări, se poate recupera o parte din prejudiciu.

În jurul orei 11:00, în sediul DNA se aflau alți trei inculpați în dosarul „Gala Bute”: fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, și omul de afaceri Adrian Gărdean – cel despre care procurorii anticorupție spun că i-ar fi dat 900.000 de euro mită Elenei Udrea și ar fi contribuit cu 3 milioane de lei la organizarea ilegală, potrivit DNA, a galei Bute. Gărdean este arestat la domiciliu. El ar fi făcut și un denunț în dosarul „Gala Bute”.

Este posibil ca procurorii să ia o măsură similară, de sechestru, și pentru aceștia.

Ce avere are Elena Udrea

Declaraţia de avere a Elenei Udrea a cunoscut frecvente modificări de-a lungul ultimilor şase ani. Din documentele depuse la Parlament rezultă că, la divorţul de Dorin Cocoş, ea a beneficiat de cea mai mare parte a averii comune. Aceleaşi documente publice arată şi că, în 2013, a vândut cu doar 5.000 de euro o maşină pe care nu declarase niciodată că o deţine şi care, în mod normal, valorează peste 40.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri