EXCLUSIV Digi24. FILMUL ATENTATULUI. Suspecţii au plimbat bomba într-o sacoşă, mai multe ore, în Piatra Neamţ

Data publicării:
13 2001filmulevenimentelor-43575

Asasinarea lui Bogdan Mararu ar fi fost pusă la cale în urmă cu câteva luni, în Italia. Anchetatorii spun că Daniel Pădurariu ar fi mers acolo pentru ca să stabilească detaliile atacului.

Ar fi primit şi 50.000 de euro de la un alt bărbat, necunoscut încă, şi i s-a cerut să îşi găsească şI câţiva oameni de încredere care să-l ajute.

S-a gândit imediat la câţiva dintre prietenii săi din judeţul Bacău.

Suspecţii - Ovidiu Popa, Petrică Jitaru şi Emanuel Cristofor - au ajuns în oraş, joi, în jurul orei 19.30. Au venit din Târgu Ocna pentru a se întâlni cu Daniel Pădurariu într-un mall din centrul oraşului Piatra Neamţ.

Împreună cu Daniel Pădurariu, cei trei au discutat, spun surse din anchetă, ce vor face în seara respectivă. Unul dintre bărbaţi a purtat tot timpul bomba asupra sa, într-o sacoşă.

Având în vedere că totul se întâmpla într-un centru comercial, anchetatorii, poliţiştii şi echipele SRI s-au temut ca bomba să nu explodeze. Ulterior, şi-au dat seama că declanşatorul era în altă parte.

O oră şi jumătate au stat cei patru în acea zonă a mall-ului.

Citiţi şi ATENTATUL DE LA PIATRA NEAMȚ. Primele imagini din timpul flagrantului

De la centrul comercial, cu o maşină, cei patru au mers la o benzinărie din celălalt capăt al oraşului. Pădurariu, conform anchetatorilor, a rămas acolo, iar ceilalţi au plecat în altă zonă a oraşului.

Timp de câteva ore, cei care urmau să planteze bomba au aşteptat într-o parcare, pe centura oraşului. La un moment dat, au mers până în zona în care locuieşte Bogdan Mararu, au văzut că e linişte şi s-au întors în acelaşi loc. Au stat până după miezul nopţii.

Între timp, spun aceleaşi surse, Daniel Pădurariu s-a plimbat prin oraş. A periat fiecare stradă şi a numărat maşinile de poliţie. Nu ştia însă că printr-un ordin venit de la Bucureşti, poliţiştii în uniformă au fost retraşi în secţii.

La ora 3.20, spun procurorii, cei trei suspecţi au ajuns din nou la blocul în care locuieşte Mararu. Unul dintre ei a mers până în scara blocului, a verificat dacă se află cineva acolo. A coborât apoi, a mers sub scară şi, minuţios, a asamblat întreg dispozitivul. A ieşit de aici, iar după câteva minute a montat bomba sub maşina de teren.

Poliţiştii au intervenit, iar în jurul orei 3.30 operaţiunea a luat sfârşit.

Toată zona era asigurată

Poliţiştii au împânzit toată zona, ei au stat la pândă preţ de mai multe ore chiar şi apartamentele din această zonă. Aproximativ 50 de poliţişti se aflau pe 100 de metri pătraţi.

Citiţi şi EXCLUSIV Digi24. Primele imagini cu bomba amplasată sub maşina interlopului Bogdan Mararu, la Piatra Neamţ

Toate străzile erau închise, iar jandarmii erau pregătiţi să intervină.

Citiţi şi EXPERT ÎN SECURITATE NAŢIONALĂ, LA Digi24: În România nu trebuie să dai cu bomba, multe obiective se obţin prin corupţie

În acea seară, suspecţii au numărat toate maşinile de poliţie din oraş, pentru a se asigura că nimic nu le va strica planul.

Daniel Pădurariu aştepta liniştit, acasă

Daniel Pădurariu, principalul suspect în această cauză, se afla acasă, aşteptând un mesaj că operaţiunea s-a sfârşit conform planului. Toţi suspecţii trebuiau să urmărească jurnalele de ştiri de a doua zi, în care ar fi urmat să fie anunţată moartea lui Bogdan Mararu.

Potrivit informaţiilor din anchetă, unul dintre suspecţi ar fi urmat să primească chiar şi 15.000 de euro dacă atacul s-ar fi soldat cu moartea lui Mararu.

Atentatul cu bombă dejucat de la Piatra Neamţ a îngrijorat oamenii din oraş

Vecinii lui Bogdan Mararu, şi nu doar ei, nu se mai simt în siguranţă şi se gândesc că grupurile de interlopi oricând pot pune la cale un alt atac terorist în care ei să cadă victime.

Vecinii familiei Mararu retrăiesc cu teamă momentul în care au fost anunţaţi că blocul unde locuiesc ar putea exploda în orice clipă.

Citiţi şi INTERVIU EXCLUSIV. Cum au dejucat ofițerii DIICOT atacul cu bombă de la Piatra Neamţ

Nici unul dintre ei nu ştia că sub maşina vecinului lor, Bogdan Mararu, parcată în faţa scării, era montată o bombă care ar fi sărit în aer imediat după ce automobilul ar fi plecat de pe loc. Explozibilul putea distruge totul pe o rază de 350 de metri.

Chiar dacă poliţia a prevenit producerea unei tragedii, oamenii nu sunt liniştiţi. Nimic nu garantează că, în viitor, intelopii nu vor pune la cale un alt scenariu la fel de periculos, în care ei să cadă victime colaterale.

Atacul de la Piatra Neamţ, consecinţă a rivalităţii dintre clanuri

Ovidiu Popa, Petrică Jitaru şi Emanuel Cristofor au fost prinşi chiar când montau dispozitivul ucigaş. În faţa instanţei, n-au mai putut nega vinovăţia. Toţi au antecedente penale pentru furturi şi tâlhării.

Cel care a pus la cale atentatul dejucat, Daniel Pădurariu, este recunoscut ca adversar al lui Bogdan Mararu. Despre disputa dintre cei doi ştie tot oraşul Piatra Neamţ, dar oamenii evită să comenteze. Vecinii lui Bogdan Mararu spun că au aflat din presă că acesta ar face parte dintr-o familie de interlopi.

Citiţi şi JURNALUL DE SEARĂ. Cine este vinovat de creșterea clanurilor mafiote

Clanurile Mararu şi Mironescu sunt adversari declaraţi de ani de zile. În februarie 2006, Puiu Mironescu a fost împuşcat la intrarea în locuinţa sa. Două luni mai târziu, un imobil al familiei Mararu a ars din temelii. Patru maşini de lux ale aceleiaşi familii au fost incendiate de-a lungul anilor.

Familia Mironescu a fost suspectată că ar fi fost în spatele uciderii lui Gheorghiţă Mararu, în 2010, într-o cafenea din oraş, dar acuzaţiile nu au putut fi niciodată demonstrate, iar criminalul, Cristian Chilat, zis Falău, este acum după gratii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...