Ecaterina Andronescu, urmărită penal pentru abuz în serviciu în Dosarul Microsoft

Data publicării:
ectaerina andronescu la dna


Actualizare 13:40: Șerban Mihăilescu s-a prezentat la Direcția Națională Anticorupție pentu a fi audiatEl este acuzat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani.

„Legea permite orice”, a spus senatorul PSD, întrebat dacă se așteaptă la o ordonanță de reținere pe numele său, adăugat că este nevinovat.


Actualizare 11:25: „Sunt suspectată de abuz în serviciu”, a spus Ecaterina Andronescu, senator PSD, la ieșirea din sediul DNA, și a negat că este suspectată de luare de mită.

Întrebată de ce a venit la ora 8 la DNA, ea a răspuns: „Așa am fost citată” și că audierile nu au durat atât de mult dar „am intrat târziu, pentru că și doamna procuror e foarte obosită”.

Senatoarea a adăugat că se află într-o postură „foarte jenantă”.

Am adus niște documente, o să încerc să dau din nou răspunsuri la referatul pe care l-am primit și încerc să-mi dovedesc nevinovăția, așa cum am declarat de fiecare dată”, a completat Ecaterina Andronescu, care a refuzat să comenteze dacă ar fi vorba de un dosar politic.


Fostul ministru al Educației se află la sediul DNA de la ora 8 dimineață. În urmă cu opt zile, Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu au rămas fără imunitate parlamentară și pot fi cercetați în dosarul Microsoft.

Şerban Mihăilescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă, spălare de bani, în timp ce Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, este acuzată, de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă și spălare de bani.

Citiți și: ROMÂNIA FURATĂ. Afacerea Microsoft, sub semnul corupției. Unde s-au dus banii dați de trei guverne


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri