Deputat PSD urmărit penal în Dosarul „Mazăre”. Primarul Constanței ar fi primit 7 milioane de euro de la firma lui Eduard Martin

Data publicării:
RADU MAZARE 7259699-Mediafax Foto-Alexandru Raita

Radu Mazăre a fost adus la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu un sfert de oră înainte să înceapă ședința de judecată.

Edilul de Constanța a fost reținut aseară pentru 24 de ore. El este cercetat pentru trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

De asemenea, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinski, aflat deja în arest preventiv, într-un alt dosar, pentru trei infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Firma care i-a dat 7 milioane euro lui Mazăre ca să câştige o licitaţie este a deputatului Eduard Martin

Societatea care asigură serviciul de salubrizare în municipiul Constanţa este Polaris M Holding, care a câştigat prima licitaţie, din 1998, semnând atunci un contract valabil pe zece ani.

În 2008, contractul pentru serviciul de salubrizare cu Primăria Constanţa a fost reînnoit, în urma unei noi licitaţii.

Polaris M Holding are contracte de salubrizare şi în alte oraşe din ţară, între care Arad, Târgu Jiu, Eforie, Năvodari, Mangalia, Alexandria, Roşiori de Vede, Turnu Măgurele, Videle, Zimnicea, Alba Iulia, Bumbeşti-Jiu, Slobozia, dar şi cu Consiliul Judeţean Timiş, se precizează pe site-ul societăţii.

Citiți și Legi cu dedicaţie. Măsurile luate de guverne pentru a avantaja clientela politică

Acţionarul societăţii Polaris M Holding este deputatul PSD de Constanţa Eduard Martin, conform ultimei sale declaraţii de interese, din iunie 2014.

Eduard Martin este acţionar şi la alte cinci firme, scrie Mediafax.

În ultima sa declaraţie de avere, Eduard Martin menţionează mai multe terenuri şi clădiri în Constanţa şi Mamaia, două autoturisme, două motociclete, bijuterii din aur în valoare de 54.000 de lei, dobândite între anii 2001-2005.

Citiți și LEGI CU DEDICAȚIE. Piața de 1 miliard de euro a deșeurilor e păstrată pentru firmele mari, deținute de politicieni

De asemenea, el are mai multe conturi şi depozite bancare în lei, euro şi dolari, dar a acordat şi două împrumuturi, unul de 21.500 de lei către Edmon Company şi unul către City Entreprise International. În declaraţia de avere se menţionează că acesta a contractat, în 2004, un credit de 180.000 de lei, de la o persoană fizică, scadent în 2014.

Conform documentului citat, Eduard Martin a înregistrat, în ultimul an fiscal, venituri de 60.372 de lei din indemnizaţia de parlamentar, 48.630 de lei de la societatea Polaris M Holding, unde este şi consilier, şi 2.820 de lei de la GMG Management, tot în calitate de consilier.

El a mai primit dividende de peste două milioane de lei de la Polaris M Holding, City Entreprise International şi GMG Management şi a încasat peste 10.000 de euro din chirii.

Eduard Martin - fiul fostului prefect al judeţului Constanţa din perioada 2002-2005 Gheorghe Martin - este deputat din 2004, fiind unul dintre cei mai bogaţi parlamentari constănţeni.

În iunie 2004, el a fost ales consilier judeţean în CJ Constanţa, iar în luna decembrie a aceluiaşi an a fost ales deputat din partea PSD. De altfel, Martin este vicepreşedinte al PSD Constanţa, din anul 2004, iar din 2007 este preşedinte al PSD Techirghiol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri