Expertiză psihiatrică la Socola: Atentatorul de la Universitatea din Iaşi are o inteligenţă „peste medie”. Primele concluzii

Data publicării:
oliver stan big-1

Prima şedinţă a durat mai mult de o oră. În cabinetul de psihiatrie a Spitalului Socola, un medic legist, un psiholog şi un psihiatru i-au pus întrebări mai mult de o oră celui care avea de gând să detoneze o bombă într-un amfiteatru plin cu studenţi.

A fost cooperant, este foarte atent, receptiv la ce este întrebat, are o inteligenţă peste medie, vorbeşte foarte cursiv, relatează cu amănunte”, a declarat medicul legist Călin Scripcaru.

Până acum, anchetatorii au la dispozitie puţine informaţii din care să tragă concluzii despre motivele răzbunării. Atentatorul spune că, în timpul studenţiei, cineva i-ar fi furat un proiect. Pe de altă parte, bărbatul repetă cu obstinaţie că are un mesaj important.

Expertiza pshiatrică va continua şi zilele următoare, timp în care medicii încearcă să refacă filmul evenimentelor din ultimii cinci ani - cum a ajuns bărbatul să locuiască izolat într-o peşteră din munte şi ce avea de gând să facă cu celelalte proiectile pe care le ascundea.

Până la finalizarea expertizei, Oliver Stan nu are voie să primească nici o vizită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri