Familia lui Bercea Mondial a fost trimisă în judecată pentru şantaj

Data publicării:
fiul lui bercea-1

 

Au fost trimişi în judecată Costantin Marius, Anghel Izaura, Anghel Grinică – Ion, Anghel Florin şi Anghel Fănică.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în 1 noiembrie 2013, Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra unei persoane, constând în darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv presupusa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro.

„În 26 martie 2014, Anghel Fănica şi Anghel Florin au exercitat ameninţări asupra unei persoane (martor în prezenta cauză), cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor.

În 26 şi 29 mai 2014, Constantin Marius, Anghel Izaura şi Anghel Grinică Ion au exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro.

În 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu ceilalți doi inculpați suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

Raportat la această infracțiune de șantaj, reţinerea prevederilor privind circumstanța agravantă este justificată deoarece aceasta a fost comisă în forma de participaţie a coautoratului de trei inculpaţi (Constantin Marius, Anghel Izaura și inculpatul minor Anghel Grinică Ion).

În 31 mai 2014, Anghel Florin, în cadrul unei discuţii telefonice purtate din Penitenciarul Colibaşi cu persoana vătămată, i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată în prezenta cauză, astfel încât inculpatul Constantin Marius să fie pus în libertate prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa. Inculpatul Anghel Florin a amenințat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru familia acesteia, respectiv implicarea ei în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, urmând să disemineze şi o presupusă înregistrare având ca obiect aceste aspecte”.

Dosarul a fost trimis pentru judecată Tribunalului Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri