UPDATE. Comunicat oficial Poliţia Română: Florian Walter este arestat în Emiratele Arabe Unite. Florian Walter a primit rezidenţă în Dubai şi nu mai poate fi extrădat

Data publicării:
florian-walter - 22

 

 Foto: Mediafax

UPDATE! Patronul Romprest, Florian Walter, a fost arestat în Emiratele Arabe Unite şi se află la dispoziţia autorităţilor de acolo. Omul de afaceri era căutat de poliţiştii români încă de la sfârşitul lunii mai când a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.


Florian Walter a fost dat în urmărire internaţională în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova. Omul de afaceri era căutat din 15 mai, după ce instanţa a emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă, în urma unor percheziţii care au avut loc la data de 6 mai.

Florian Walter le-a povestit jurnaliștilor de la enational.ro că locuieşte într-un apartament din Dubai, și că nu a fugit înainte de 6 mai fiind prevenit de cineva, așa cum s-a vehiculat, ci „se afla în vacanță în Europa în ziua demarării operațiunilor de la București. Ulterior, el a aterizat în orașul din Emirate.

Finanțatorul ”U” Cluj spune și că s-a atentat la viața sa. „Au vrut să mă omoare! Puteam să fiu mort la ora asta!”, spune Florian Walter, care anunță că nu se va întoarce curând în România. „Nu pot să vin în România! De ce să mor în România? Sper ca după atâtea luni să pot să-mi văd fiica”, mai spune omul de afaceri.

Florian Walter le-a mai declarat jurnaliștilor că a efectuat șapte zile de arest la sosirea în Dubai și, deși acum se află sub control judiciar, luni a primit viza de rezidență în Emiratele Arabe Unite, țară cu care România nu are semnat un acord de extrădare.

Omul de afaceri Florian Walter, dat în urmărire internațională

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri