REŢINUT DE DNA. George Daniel Tudor, fost vicepreşedinte al ASF, ceruse mită trei milioane de euro. Averea impresionantă a acestuia

Data publicării:
daniel tudor asf dna inquam photos octav Ganea- 18.2.2016

 

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE 18.01. Senatorul Doina Tudor a evitat să vorbească despre implicarea sa în dosar.

Reporter: Ce implicare aveţi în dosarul ASF?

Doina Tudor: Habar nu am. Nu ştiu absolut nimic.

Reporter: Ştiţi ca soţul dumneavoastră să fi primit mită 300.000 de lei

Doina Tudor: Este fostul meu soţ.  


ACTUALIZARE 14.50. „În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunțător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.

Suma de bani amintită mai sus a fost remisă inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

Inițial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro.

În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății”, a comunicat DNA.

Mâine, Tudor Daniel George va fi prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile.


ACTUALIZARE 14.25. Potrivit declaraţiei de avere din decembrie 2013, el deţine o cotă parte de 50% din nouă terenuri situate în Bucureşti, Ilfov şi Buzău, cu suprafeţe de până la 62.000 de mp şi, respectiv, din şase clădiri – două dintre ele situate in Miami şi Belgia.

El are două bărci cu motor, dar şi două limuzine de lux.

Potrivit declaraţiei de avere, George Daniel Tudor are bijuterii estimate la valoarea de 50.000 de euro şi ceasuri de aceeaşi valoare.

Are 21 de depozite şi conturi bancare. 


ACTUALIZARE 13.47. George Daniel Tudor a fost reţinut pentru 24 de ore.


George Daniel Tudor a fost preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, iar ulterior vicepreşedinte al ASF.

El a fost citat pentru această dimineaţă pentru a da declaraţii într-un nou dosar de corupţie, în care este suspectat de luare de mită.

Acum doi ani, fosta conducere a ASF a fost pusă sub acuzare pentru corupţie legat de trafic de influenţă şi favorizarea unei companii de asigurare. Şi George Daniel Tudor fusese pus sub acuzare, dar apoi a fost scos de sub învinuire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri