VIDEO. Gruia Stoica, adus cu mascații la DNA. Omul de afaceri a fost reținut

Data publicării:
gruia stoica dna

Actualizare 21:30: Gruia Stoica a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii anticorupţie, iar avocatul Doru Boştină, căruia omul de afaceri i-ar fi dat trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia, a primit interdicţie de a părăsi ţara.

Gruia Stoica va fi prezentat Curţii de Apel Bucureşti, joi, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, potrivit DNA.

Omul de afaceri Gruia Stoica i-a dat avocatului Doru Boştină 3 milioane de euro, pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ cere CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia, susţin procurorii anticorupţie.

DNA precizează că Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă, iar avocatul Doru Boştină, din Baroul Bucureşti, pentru trafic de influenţă.


Imagini needitate

Potrivit unor surse judiciare, licitația urma să fie fraudată în interesul companiei deținute de Gruia Stoica. 

Procurorii anticorupție au anulat o licitație la Complexul Energetic Oltenia, care urma să stabilească cine transportă pe calea ferată cărbunele extras. Anchetatorii au ridicat ofertele depuse pentru această licitație de CFR Marfă și un consorțiu din care face parte și GFR.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, a declarat că licitația a fost anulată deoarece reprezentanții DNA au venit și au ridicat ofertele a două dintre cele patru firme participante: CFR Marfă și GFR.

Contractul are o valoare de 43 de milioane de euro. CFR transporta cărbuni pentru Complexul Energetic Oltenia de ani de zile, iar acest contract i-ar fi asigurat supraviețuirea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri