INTERCEPTĂRI. Cazul judecătoarelor arestate: „Păi nu vezi că nu contează că a venit USL la putere”?

Data publicării:
15032013 20m 20interceptari 20judecatoare-54976

Actualizare 14.25.Cele două judecătoare de la Tribunalul București, arestate pentru luare de mită și trafic de influență, au fost interceptate în timp ce și-ar fi negociat banii pe care ar fi urmat să-i primească, în schimbul unor sentințe favorabile. Din înregistrările aduse de procurori la dosar reiese că și alți magistrați ar fi fost dispuși să primească bani în schimbul unor astfel de soluții.

Actualizare ora 11.00 Au apărut interceptări în dosarul celor două judecătoare. Viorica Dinu către Daniela Petre: „-Păi, nu vezi că nu contează că a venit U.S.L - ul la putere...Pentru şpagă te leagă”

Interceptare telefonică din 19 decembrie 2012:

Costache Antonela: Dacă se admite contestaţia se desfiinţează decizia din recurs. Poate delibera în .... se poate termina la CAB, judecând recursul.

Dinu Viorica: Păi da, mă, că e definitivă soluţia ei. Au admis, în principiu, îi pune liberi. Aia e!

Costache Antonela: Asta e consecinţa, măi!

(...)

Costache Antonela: Dar tu la cine te-ai dus, la Antoaneta pentru ăsta?

Dinu Viorica: Da! Dar a fost aşa: Vorbim cu Veronica ca să intre invers.

Costache Antonela: Că mai multe societăţi nu au fost citate şi dosarul ăsta fără completul ăsta şi mai sunt şi alte complete cu care nu poţi să vorbeşti, dar poate ... pentru că acuma, deci, cu asta, cu Veronica, a rămas că ne dă banii.

Dinu Viorica: Păi da, şi să încerce să le convingă.

sursa: referat DNA

Interceptare telefonică din 21 decembrie 2012:

Dinu Viorica către Costache Antonela: A fost chemată la DNA şi e terminată. Acum câteva zile e chestia ... Mi-a zis de aia, că e speriată, că a chemat-o la DNA şi a stat patru ore să dea declaraţii (...) chiar de asta nu te mai poţi atinge.

sursa: referat DNA

Interceptare ambientală din 21 decembrie 2012:

Costache Antonela: Fii atentă! Avem 15 şi 15. Eu mi-am oprit o mie. A fost 16-16, sunt 15-15. Sunt 30, i-am numărat! Şi asta nu-i tot că nu-i dau lui .... (neinteligibil, n.r.). Mie mi-a adus 35. Noi cât să ne oprim?

Dinu Viorica: Păi cât zici tu!

Costache Antonela: Ne oprim, ne oprim ... câte două jumate, dăm 30? Că ajungea...

Dinu Viorica: Şi eu zic că ajungea. Dar să ştii că ajung.

sursa: referat DNA

Interceptaredin data de 15.01.2013:

Dinu Viorica către Daniela Petre (avocat)

Petre Daniela: Eu mă duc, că mâine vreau să bag şi cererea pentru Iordache,că sunt...(neinteligibil, nota procurorilor) pe el...

Dinu Viorica : La recurs nu ştiu, n-ai nici o şansă. (..) Sunt foartesperiată pentru că e dosar monitorizat din afară. (...) Ce mi-au zis ăştiade la Curte : "Nu te băga, că nu, nu se..(neinteligibil, nota procurorilor)

Dinu Viorica : Păi, nu vezi că nu contează că a venit U.S.L - ul laputere...Pentru

şpagă te leagă.

Sursa: referat DNA

_______________________________

Cei doi magistraţi, alături de alte patru persoane, au primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. O singură persoană, un intermediar, va fi cercetat în stare de libertate.

Cei arestaţi au dreptul să atace decizia cu recurs, care se va judeca peste câteva zile.

Procurorii DNA susţin că cei doi magistraţi au avut prima tentativă de luare de mită şi de a-şi trafica influenţa în luna noiembrie a anului 2012, când ar fi promis unor persoane cu dosare pe rol că vor interveni pe lângă magistraţi pentru ca respectivele persoane să primească soluţii favorabile. Li s-au promis atunci zeci de mii de euro, iar o parte din bani au şi fost primiţi.

Anchetatorii dau exemple şi de cazuri recente, în ianuarie 2013, când li s-a promis 150.000 de euro pentru a-l elibera pe Dinel Nuţu, fost Staicu, în recursul care s-ar fi judecat la Tribunalul Bucureşti. Acest lucru a eşuat, iar înţelegerea a rămas valabilă pentru următorul recurs care ar fi trebuit să se judece la Tribunalul Bucureşti.

Nume celebre, la judecata celor două

Numele judecătorului Antonela Costache, preşedintele uneia dintre cele două secţii penale de la Tribunalul Bucureşti, a apărut în dosarul fostului senator Cătălin Voicu. Declaraţiile mai multor martori arată că magistratul avea o relaţie apropiată cu fostul parlamentar.

Antonela Costache a făcut parte şi din completul de judecată care a decis, la sfârşitul anului 2011, eliberarea condiţionată a interlopului Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru.

Un alt dosar celebru a fost cel în care s-a decis arestarea preventivă a liderului MISA, Gregorian Bivolaru.

Viorica Dinu, subalternă a Antonelei Costache la Secţia a doua penală de la tribunal, a soluţionat o serie de dosare controversate. Printre acestea, cel în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost judecat pentru favorizarea infractorului, pe care l-a secretizat.

Într-un alt caz, magistratul a decis în primă instanţă achitarea unui membru al mafiei chineze acuzat de omor, dar hotărârea sa a fost anulată de Curtea de Apel, care l-a condamnat pe chinez la ani grei de închisoare.

Ultimul dosar ajuns pe masa judecătoarei este cel al fostului senator Dan Voiculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri