Instanţa a decis: Radu Mazăre rămâne sub control judiciar

Data publicării:
radu mazare - mfax-1

 

"Respinge cererea formulată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar dispusă prin încheierea nr. 337 din 09.04.2014 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală în dosarul nr. 1513/1/2014", se arată în decizia luată marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Primarul Radu Mazăre trebuie astfel să respecte în continuare toate obligaţiile care i-au fost impuse prin măsura controlului judiciar, respectiv: să se prezinte la procurori, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori este chemat; să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa; să se prezinte la Poliţia Municipiului Constanţa în zilele stabilite în programul de supraveghere sau când este chemat; să nu părăsească ţara.

Cererea lui Radu Mazăre trebuia să se judece luni, însă ICCJ a stabilit un nou termen pentru marţi, după ce magistratul Rodica Cosma, căreia îi fusese repartizat dosarul, s-a abţinut să judece, pe motiv că tot ea a respins anterior propunerea procurorilor DNA de arestare a primarului Constanţei, în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită privind construirea locuinţelor sociale din cartierul "Henri Coandă". Astfel, dosarul a fost repartizat aleatoriu unui alt judecător, care marţi a dat o decizie în această cauză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri