Interceptări despre "balamuceala" de la Spitalul de Arşi: "Saloanele 4, 5 şi 6, pline de estetice"

Data publicării:
spitalul arsi bucuresti ancheta mediafax-1

Interceptările procurorilor arată că oamenii bolnavi stăteau pe holuri şi erau înghesuiţi în paturi, iar cei care plăteau pentru operaţii estetice erau internaţi confortabil în saloane.

Medicii acuzaţi programau operaţii peste operaţii. Aşa că saloanele spitalului de arşi erau neîncăpătoare, iar asistentele erau nevoite să găsească soluţii de urgenţă, aşa cum arată interceptările.

„R.: Aoleu, G., balamuceală ce-i la noi pe secție...

G.: Hai, lasă-mă...

R.: Dacă-ți spun...Deci...salonul pa...patru, cinci și șase, plin de estetice. Deci nu avea loc (neinteligibil)...

(...)

G: Deci într-o zi chiar m-am enervat...Cred că aveam vreo cinci în picioare pe hol...Și ei veneau la mine...și zic: <Bun, hai, începeţi și ridicaţi-i pe alţii din pat că eu îi pun câte doi în pat>. De ce să mă enervez? Deci stăteam așa de liniștită. Mai... că-mi venea... chiar doctoriţa A. zice: <Șefa, ce faci, îți bei cafeaua?> Zic: <Păi ce să fac, doamna doctor?>... <Dar de ce îi ţii pe hol?> <Păi...zic...n-am unde să-i pun. Vă spun de dimineață, dar se pare că nu m-aude nimeni. Ori faceți intenționat...>”, spune una din asistente, acum martor în dosar.

Pacienţii cu probleme adevărate de sănătate erau înghesuiţi şi erau internaţi în condiţii inumane doar ca să le fie bine celor care plăteau chiar şi mii de euro pentru intervenţiile estetice.

Unul dintre medici le-a povestit anchetatorilor că în Spitalul de Arşi se fac operaţii de înfrumuseţare de cel puţin nouă ani, dar fenomenul ar fi luat amploare de acum trei ani, de când Vitalie Stan a fost numit manager.

Despre eventuala mită primită de doctori a început să se vorbească de anul trecut. O comisie de anchetă internă chiar a verificat activitatea ilegală a Cristina Isac, acum arestată în dosar. Femeia n-a păţit nimic atunci. Cei care au anchetat-o, conform procurorilor, primeau la rândul lor bani negri pentru operaţii estetice.

„DR.V.S.: Salut, salut!

S.A.: Salut! Ai făcut un obicei din a-ţi lăsa banii prin sala de operaţie.

DR.V.S.: Ce-am făcut?

S.A.: Un obicei din a-ţi lăsa banii prin sala de operaţie.

DR.V.S.: Ce-am făcut?

S.A.: S-a mai întâmplat. Ţi-ai lăsat halatul cu un plic plin cu bani în el.

DR.V.S.: Ah, da' nu eu, cred că pacienta mi l-a lăsat, în sală.

S.A.: Nu băi, halatul tău alb, de ăsta scrie doctor S. halatul alb care-l pui peste… bluza aia albă.

(...)

DR.V.S.: Asta mi-a băgat bani fără să-mi dau eu seama.

S.A.: (râde)…Aşa. Ce facem cu el? Punem o asistentă de sală să dea, dacă nu e mită, dacă e s-o aresteze pe ea şi după aia… (râde).

DR.V.S.: Asta e, dacă n-am fost atent unde a băgat aia banul”.

Discuţia a fost interceptată în luna septembrie 2013. Siguri că nu vor fi prinşi şi arestaţi, doctorii discutau relaxaţi despre plicurile cu bani pe care le primeau de la paciente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri