Interceptări în dosarul interlopilor conduşi de Sorin Udrea: Şantaj, violenţă fizică şi ameninţări

Data publicării:
sorinUdrea

Interceptările realizate de procurori arată că, în decurs de trei ani, Sorin Udrea şi complicii lui s-au îmbogăţit făcând trafic cu ţigări. Atunci când nu aduceau ei fraudulos marfa în ţară, membrii clanului îşi deposedau duşmanii de transporturile ilegale.

Interceptări din dosarul interlopilor. Sursa: motivarea Tribunalului Timiş

„Interlocutor: L-am aruncat din maşină, l-am aruncat jos pe ţigan. Nu a vrut să îmi dea cheia. I-am luat cu japca cheia din mână, am scos brişca la el şi i-am zis "zbori!"... Şi ştii cum? Din mers! Aveam vreo 10-20 de kilometri la oră, gândeşte-te că a căzut pe jos, pe acolo!

Sorin Udrea: Bravo, mă!

„Sorin Udrea: Jur pe viaţa mea, că-l bat rău de tot, crede-mă! O să mă duc la el, la O., frate, şi-l bat rău de tot. Vreau să dau de el neapărat!

Interlocutor: Mergem la O. azi?

Sorin Udrea: Dacă dau de fraierul ăla... Vreau să dau de cârnaţul ăla că mâine vreau să mă duc până la O. Indiferent ce se întâmplă, îl bat rău de tot!

Interlocutor: Mă duc la el, o să mă duc la O., unde îl prind, îl bat de-l rup în două… lasă că mă duc acuma la O.!

În motivarea judecătorilor Tribunalului Timiş se arată că „stăpânul Timişoarei” era şi un versat recuperator de bani, potrivit declaraţiilor făcute de doi agenţi sub acoperire. Unul dintre ei l-a contactat pe Udrea susţinând că al doilea poliţist ar fi avut o datorie de 5000 de euro dintr-o afacere cu ţigări:

„Sorin Udrea: Dă-mi numărul nesimţitului.

Interlocutor: Păi hai să discutăm afacerile întâi.

Sorin Udrea: Na hai, rezolvă cu N. ăla, să ne luăm un ban de la acela. Identifică-l cine e şi dacă e, să ne dea măcar nouă ceva şi să nu-i mai dea la ăla nimic.

Interlocutor: Tu eşti şeful. Aşa facem.

Sorin Udrea: Ia-i pulsul la om, vezi ce e, dă-i caldă, dă-i aşa, spune-i de mine. Să ştie cine sunt!

Interlocutor: Are 5000 să plătească la tovarăşul nostru… ăla cu ţigările!

Sorin Udrea: Dacă aflăm că e gabor, atunci îi dăm...” (n.r. perversiuni sexuale).

Sorin Udrea şi trei dintre complicii lui sunt arestaţi pentru 29 de zile. Deşi Udrea a contestat această decizie împreună cu locotenenţii săi, magistraţii Curţii de Apel Timişoara au respins recursul. Alte patru persoane sunt cercetate în stare de libertate în acelaşi dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri