Judecătoarea Veronica Cîrstoiu află astăzi dacă va fi pusă în libertate

Data publicării:
5208cefa95f9cf1932000001

ACTUALIZARE 13.30. Întrebată de ce judecătoarea Veronica Cîrstoiu nu a vrut să se adreseze instanței, avocata Laurette Luca a precizat: „Nu a putut, a avut ochii în lacrimi, emoția puternică fundamentată pe jena, rușinea situației în care se regăsește i-a așezat acel nod în gât”.

________________

Magistraţii au luat această decizie la solicitarea procurorilor anticorupţie, cei care au arătat că judecătoarea a luat peste 600.000 de euro mită pentru a anula condamnarea de șapte ani primită de omul de afaceri Dinel Staicu.

Veronica Cîrstoiu și apărătorii săi vor încerca să îi convingă pe magistrații Înaltei Curți de faptul că femeia poate fi cercetată în stare de libertate, pentru că nu reprezintă niciun pericol și nu va influența ancheta derulată de procurorii anticorupție.

Judecătoarea este acuzată de fapte de corupție. Este vorba de luare de mită, dar și de complicitate la trafic de influență. Nu este singura persoană cercetată în acest dosar. Alți șapte oameni sunt învinuiți. Printre ei se află fiul Veronicăi Cîrstoiu, Florin Cergan, o avocată, foarte bună prietenă a acesteia, despre care procurorii spun că ar fi intermediat mita și că ar face paret din acest cerc al șpăgii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri