Cazul judecătorilor mituiţi cu peşte, televizoare şi excursii: Fiul magistratului Mircea Moldovan deţine o avere impresionantă 

Data publicării:
juzi

Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a celor patru judecători acuzaţi de corupţie. Procurorii susţin, în referatul trimis instanţei, că magistraţii luau mită bani, dar şi peşte, carne de vită sau de miel, făină, lambriuri şi haine. Anchetatorii mai spun că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti foloseau un limbaj codificat atunci când negociau mita cu lichidatorii sau cu administratorii judiciari pe care urmau să îi ajute.


Mircea Moldovan, Elena Rovenţa, Ion Stanciu şi Ciprian Viziru sunt cei patru judecători acuzaţi de procurorii DNA că şi-ar fi rotunjit serios veniturile cu mita încasată de la lichidatorii şi administratorii judiciari.

Magistraţii ar fi negociat mita în sediul Tribunalului Bucureşti, în faţa instituţiei, dar şi în localurile din zonă.

Anchetatorii au făcut liste cu bunurile primite de judecători în schimbul desemnării administratorilor judiciari şi lichidatorilor la companiile alese de aceştia. Este vorba de televizoare color, haine, cherestea, făină sau excursii, fiecare dintre ei având alte preferinţe. Pe lângă bunuri, aceştia ar fi primit şi importante sume de bani.

Mita venea fie pe cardul de salariu, fie ascunsă în reviste, spun procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Mircea Moldovan, judecătorul care a încercat să scape de anchetatori sărind gardul din spatele casei, pare să fi fost cel mai pretenţios în privinţa mitei primite. În declaraţia sa de avere din 2008 nu apare nici un bun, pentru ca în 2009, averea magistratului să crească brusc la patru terenuri, două case şi trei maşini.

Fiul său a fost, până acum câteva zile, consilier în subordinea unui secretar de stat din Ministerul Economiei. Mircea Constantin Moldovan deţine o avere impresionantă încă de la vârsta de 24 de ani. Potrivit declaraţiilor de avere, el deţine cinci terenuri iintravilane, unul extravilan, două case, un apartament şi trei autoturisme. Nu este foarte clar însă anul dobândirii acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri