Klaus Iohannis: „Am primit înregistrarea cu audierea lui Horodniceanu. O să iau o decizie săptămâna viitoare”

Data publicării:
klaus iohannis tribuna presidency

Şeful statului a fost întrebat dacă a studiat documentele primite de la CSM, în urma solicitării sale, referitoare la avizarea numirii lui Daniel-Constantin Horodniceanu pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT.

Le-am citit (...). O să iau o decizie săptămâna viitoare”, a spus el.

În legătură cu faptul că nu a avut la dispoziţie stenogramele şedinţei CSM în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, preşedintele Iohannis a menţionat că i-a fost trimisă înregistrarea integrală şi că este mulţumit de materialul pus la dispoziţie de Consiliu.

Am văzut filmul, mi-au trimis înregistrarea in integrum, sunt mulţumit de materialul care mi s-a pus la dispoziţie de CSM”, a menţionat Iohannis.  

Klaus Iohannis a cerut luni Consiliului Superior al Magistraturii stenograma ședinței în care a fost audiat Daniel Horodniceanu, propus pentru șefia DIICOT.

Prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justiţiei, domnul Robert Marius Cazanciuc, a înaintat Preşedintelui României propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a domnului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, însoțită de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.
În vederea exercitării prerogativelor de numire în funcție a procurorului-șef al DIICOT, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Președintele României a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, şedinţă în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, precum şi documentele care au fost avute în vedere la adoptarea Hotărârii nr. 192/04.05.2015 a Secţiei pentru procurori, prin care a fost avizată această propunere”, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

Conducerea CSM a trimis Administraţiei Prezidenţiale înregistrarea audio-video a şedinţei, dar şi documentele care au stat la baza deciziei de avizare favorabilă a lui Horodniceanu.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis, pe 6 mai, preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Daniel Horodniceanu a primit, în 4 mai, avizul favorabil de la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT, acesta primind cinci voturi „pentru” şi două „împotrivă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri