L. Kovesi, despre dosarul Dragnea. Este finalizat. Urmează să verific legalitatea soluției și să mă pronunț

Data publicării:
kovesi laura codruta mic - mfax 1

Urmărirea penală a fost finalizată. Procurorul mi-a prezentat un proiect de soluție. Urmează să verific legalitatea soluției și să mă pronunț în perioada imediat următoare. Este vorba de cazul Dragnea", a spus Laura Codruța Kovesi, citată de Agerpres.

Procurorul general Tiberiu Nițu a dispus miercuri încetarea delegării procurorului Lucian Papici, cel care s-a ocupat de ancheta în cazul vicepremierului Liviu Dragnea, în funcția de șef al secției I din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

dar surse judiciare susțin că unul dintre motivele ce ar fi determinat această înlocuire ar fi fost faptul că Lucian Papici a propus recent trimiterea în judecată a dosarului referendumului, dosar în care a fost pus sub acuzare și vicepremierul Liviu Dragnea.

Lucian Papici va fi înlocuit, cel puțin temporar, la conducerea secției, de procurorul Iuliana Bendeac, cea care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu în dosarul șantajului.

În urmă cu o săptămână, Tiberiu Nițu îi prelungise lui Lucian Papici delegarea în funcția de conducere cu încă trei luni, la cererea procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi.

Motivele revocării lui Lucian Papici nu au fost transmise DNA

Pe de altă parte, un comunicat al DNA arată că decizia procurorui general a fost transmisă în această seară Direcției, dar nu și motivele din spatele acesteia.

Prin ordinele procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de încetare a delegării celor doi procurori din funcţiile de conducere ale Secţiei de combatere a corupţiei, nu au fost aduse la cunoştinţa conducerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie motivele care au stat la baza acestei dispoziţii”, se arată în comunicatul DNA.

Activitatea profesională a procurorilor şefi, a căror delegare a fost încetată prin ordinul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a remarcat prin rigoare şi rezultate remarcabile şi nu există motive care să justifice încetarea exercitării funcţiilor de conducere”, se mai arată în document.

Mai mult, în comunicat se precizează că „nu a fost solicitată în prealabil recomandarea prevăzută expres” pentru delegarea procurorilor care îi vor înlocui pe Lucian Papici și pe adjuncta acestuia, Mariana Alexandru. Este vorba despre procurorii Iuliana Bendeac și Ioan Viorel Cerbu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri