Primul lider PNL care cere demisia șefei ÎCCJ

Data publicării:
ludovic orban - km0

Sunt mai multe motive pentru care Livia Stanciu ar trebui să plece de la şefia ICCJ, susţine Ludovic Orban, printre care şi acela că a putut să formuleze o plângere penală împotriva unei persoane care nu i-a făcut nimic. 

„Simpla decizie de a formula o plângere împotriva unei persoane de către Livia Stanciu ca șef al ÎCCJ, atâta vreme cât nu a fost vorba de șantaj, ci de o cerere de recuperare a unei datorii este un abuz”, argumentează Ludovic Orban.

„Semnalul dat este extrem de grav. Niciun cetățean nu poate avea încredere că nu poate fi supus unui astfel de abuz”, consideră liberalul. Președintele Înaltei Curți ar trebui să-și dea demisia, pentru credibilitatea justiției, pentru un semnal dat în sensul că justiția, corpul judecătoresc, este angajat în apărarea acestor drepturi și libertăți fundamentale, a arătat Ludovic Orban.

Primul care a cerut demiterea șefelor instanței supreme și a DNA, invocând cazul  Marianei Rarinca, a fost președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. El i-a trimis o scrisoare în acest sens președintelui Klaus Iohannis, ceea ce a stârnit vii controverse. Președintele i-a și răspuns: nu este instanța potrivită pentru a i se adresa o astfel de cerere.

„Tăriceanu arată că este ignorant în materie de cunoaștere a Constituției. Demersul către Iohannis este unul strict politicianist, a arătat că nu știe legile și nu știe cui să se adreseze”, a comentat Ludovic Orban la Digi24. El s-a declarat solidar cu PNL în ceea ce privește ideea că Tăriceanu este un vârf de lance al luptei PSD împotriva anticorupției.

Spre deosebire de președintele Senatului, Ludovic Orban consideră că Laura Codruța Kovesi nu are nicio vină în cazul Marianei Rarinca. Procurorii nu au făcut decât să instrumenteze cazul, a arătat Ludovic Orban.

Urmăriți-i declarațiile complete în materialul video de mai sus.

De ce vrea Călin Popescu Tăriceanu demiterea şefelor DNA şi Înaltei Curţi
Călin Popescu Tăriceanu, la Digi24: Șefele DNA și ÎCCJ nu mai au autoritate morală, justiția se decredibilizează

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri