Laura Codruța Kovesi: „Sunt de acord ca MCV să rămână”

Data publicării:
kovesi agerpres-1

„Ca procuror și ca șef al DNA pot să vă spun că MCV a fost un instrument extrem de util, a fost un instrument foarte util pentru a păstra toate aceste reforme care s-au făcut”, a spus șefa DNA cu privire la cât de benefic a fost raportul Comisiei Europene.

„La DNA vin de două ori pe an experți care ne evaluează rezultatele. Este o evaluare obiectivă și foarte utilă”, a adăugat ea.

Nu știu ce consecințe politice sunt, sau ce implicații politice, însă dacă va continua, noi vom fi în continuare extrem de cooperanți și sun convinsă că toate evaluările care se vor face vor fi la fel de obiective. Din perspectiva mea, acest Mecanism de foarte multe ori a blocat anumite inițiative care doreau să limiteze instrumentele investigative sau doreau să restrângă competențele pe care DNA la are și nu doar în acești ani și anterior acestor doi ani. De fiecare dată acest Mecanism de Coperare și Verificare a adus în discuție susținerea instituțiilor europene în a păstra progresele care s-au făcut. Din această perspectivă, eu sunt de acord ca MCV să rămână”, a precizat Laura Codruța Kovesi.

VIDEO. Înregistrarea integrală a discuţiei cu Laura Codruţa Kovesi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri