Laura Codruţa Kovesi, audiată la CSM. Robert Cazanciuc: A crescut performanţele Ministerului Public

Data publicării:
kovesi mediafax

ACTUALIZARE 11.15. Laura Codruţa Kovesi, propunerea lui Victor Ponta pentru şefia DNA, a fost audiată de procurorii din Consiliului Superior al Magistraturii. Membrii CSM urmează să avizeze numirea acesteia în funcţie, alături de celelalte propuneri avansate pentru principalele funcţii de conducere din Ministerul Public.

Această calitate îmi este foarte familiară. În calitate de procuror general al PICCJ am condus Direcţia Naţională

Anticorupţie, prin procurorul – şef, fapt care nu a exclus contacte directe cu procurorii din DNA, astfel încât să cunosc activitatea acestora extrem de bine, atât cu plusuri, cât şi cu minusuri”, a spus Codruţa Kovesi.

„Un procuror care a reuşit să îşi facă echipa şi împreună cu echipa, a reuşit să facă o activitate extrem de dinamică la Ministerul Public, să crească performanţele Ministerului Public, în condiţiile în care resursele nu au fost totdeauna cele dorite şi cu o creştere exponenţială aproape dublată a cauzelor aflate pe rolul parchetelor”, a descris-o ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Laura Codruţa Kovesi a fost procuror general al României timp de şase ani, fiind propusă la începutul lunii aprilie, de Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, pentru a ocupa funcţia de şef al DNA.

Kovesi a fost propusă să conducă DNA în ciuda controverselor în plan politic, dar şi a opiniilor unor magistraţi care au susţinut că la DNA este nevoie de un procuror cu experienţă în dosare de mare corupţie.

Tot astăzi, Secţia pentru procurori a CSM o va audia şi pe Alina Bica, propusă pentru funcţia de şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Anterior, Alina Bica a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi procuror al DIICOT.

Avizele pe care le va da Csm după audierea celor două sunt consultative, decizia de numire aparţinându-i şefului statului, Traian Băsescu.

Citiţi şi

Cum s-au prezentat la audieri candidații pentru șefia parchetelor. CSM se pronunță mâine

Robert Cazanciuc: Cred că Tiberiu Niţu poate colabora cu CSM, va avea sprijinul Ministerului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri