Laura Ștefan: Există sancțiuni care culminează cu lichidarea persoanei juridice

Data publicării:
gadea crop

Expertul anticorupție Laura Ștefan a explicat că pedepsele sunt diferite pentru persoanele juridice, față de cele fizice. Ea a subliniat că există sancțiuni care culminează cu lichidarea persoanei juridice, făcând referire la cazul Antena 3. 

Deja în România existp de câţiva ani răspunderea penală a persoanelor juridice. Atâta timp cât activitatea presupus infracţională s-a derulat printr-un trust de presă, era firesc să se ajungă la această chestiune. Pedepsele sunt diferite pentru persoane juridice, decât pentru persoane fizice. Nu se pune problema de încarcerare a unei persoane juridice, dar există sancțiuni similare care culminează cu lichidarea respectivei persoane juridice”, a explicat expertul anticorupție Laura Ștefan.

De natura unei activităţi de şantaj ţine și faptul că şi directorii cu funcţii importante în respectivul turst de presă sunt implicaţi. E firesc ca procurorii de la DNA să îi citeze în calitate de martori pe cei care ar putea fi implicaţi sau cei care ar putea să ştie mai multe informaţii. Probabil procurorii sunt de părere că implicarea domnului Gâdea în presupusa activitate de şantaj este suficient de semnificativă astfel încât, din calitatea de martor, să devină învinuit”, a susținut aceasta.

Laura Ștefan a anunțat că există posibilitatea ca dosarul să meargă în instanță, Mihai Gâdea având șansa să se apere în fața unui judecător, în cazul în care se consideră nevinovat.

Dacă domnul Gâdea s-a opus acestor activităţi de şantaj şi ele s-au întâmplat peste capul lui sau dacă, în calitate de director general al Antenei 3 nu avea cunoştinţă de aceste lucruri, are ocazia să le explice procurorilor chiar azi. Dacă ne uităm la Mihai Gâdea, nu pare un personaj neinformat în ce privește cum se desfășoară lucrurile în Antena 3”, a completat aceasta.

Procurorii anticorupție au început urmărirea penală împotriva postului de televiziune Antena 3. Acuzațiile i-au fost prezentate lui Mihai Gâdea în această dimineață, în calitate de director al postului de televiziune.

Pe aceeaşi temă:

Antena 3, pusă sub urmărire penală pentru complicitate la șantaj

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri