MOTIVARE. De ce a primit Gică Popescu cea mai mică pedeapsă în „Dosarul transferurilor”

Data publicării:
gica popescu mediafax-3

Curtea de Apel a considerat că Ioan Becali este cel care a iniţiat mecanismul de fraudare a bugetului de stat, ajutat de fratele său, Victor. O altă contribuţie esenţială a avut-o Cristian Borcea, în calitatea de finanţator al clubului Dinamo. Aşadar, cei trei au primit cele mai mari pedepse în acest caz.

Ioan Becali şi Cristian Borcea vor executa câte 6 ani şi 4 luni de închisoare pentru faptele lor, în timp ce Victor Becali va sta 4 ani şi 8 luni în spatele gratiilor. Toate pedepsele au fost pronunţate în baza noului Cod, considerat mai favorabil.

Instanţa a explicat şi de ce l-a condamnat pe Mihai Stoica, în ciuda cererii procurorului de a se lua act de prescrierea faptelor. Judecătorii au explicat că, pe legea veche, managerul echipei Steaua ar fi primit o pedeapsă de trei ani şi şase luni pentru două fapte de înşelăciune, care nu erau prescrise la momentul pronunţării. Pe legea nouă, ar fi fost condamnat pentru evaziune şi spălare de bani la patru ani şi opt luni de închisoare, fiind obligatorie aplicarea unui spor de o treime. Aşadar, Curtea a decis să aplice Codul vechi.

Cea mai mică pedeapsă în acest caz a primit-o fostul internaţional Gică Popescu. Trei ani, o lună şi zece zile de închisoare mai exact, pentru înşelăciune, o pedeapsă orientată spre cea minimă, pentru că instanţa a avut în vedere cariera de excepţie a acestuia, dar şi faptul că a fost atras de Ioan Becali în afacerile necurate.

Circumstanţe atenuante au avut şi Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu şi George Copos. Cei trei au acoperit o parte din prejudiciu, au arătat judecătorii, au avut o contribuţie redusă la fraudarea bugetului de stat, iar fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa este grav bolnav.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri