Mandatul de arestare pe numele lui Nicuşor Constantinescu a fost anulat

Data publicării:
nicusor constantinescu crop-1

Astfel, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au anulat, printr-o decizie definitivă care nu mai poate fi contestată, mandatul de arestare în lipsă emis la sfârşitul lunii trecute pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

În urma acestei decizii, el va putea fi cercetat în continuare sub control judiciar.

Totodată, instanţa a constatat că el nu a încălcat limitele controlului judiciar.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu spunea că emiterea mandatului de arestare internaţional în vederea extrădării preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa este o reacţie inutilă la soluţia definitivă prin care s-a stabilit că politicianul nu a încălcat niciuna dintre măsurile impuse de controlul judiciar.

Mai exact, avocatul susţinea că la momentul solicitării DNA de punere în executare a mandatului de arestare preventivă, Nicuşor Constantinescu se afla legal pe teritoriul Statelor Unite pentru a-şi finaliza tratamentul medical.

În 11 iulie, Nicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire internaţională.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au emis, în 23 iunie, un mandat de arestare în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele şefului Consiliului Judeţean Constanţa.

Nicușor Constantinescu a plecat la tratament în Statele Unite și trebuia să revină în țară la începutul lunii iunie, așa cum a convenit cu procurorul de caz, care i-a permis să meargă la tratament în străinătate, deși avea interdicție de a părăsi țara.

Nicușor Constantinescu nu s-a întors în țară la termenul convenit. În schimb, a trimis o solicitare prin care a cerut extinderea perioadei în care poate rămâne în afara țării.

Avocatul lui Nicușor Constantinescu, Marius Mocanu, a depus la dosarul certificatelor de urbanism și controalelor Curții de Conturi în care este judecat șeful CJC, documente medicale care atestă gravitatea bolii de care suferă acesta, documente care pot justifica neîntoarcerea sa în țară.

Au apărut discuţii în legătură cu Şerban Cocioba, cel care a semnat raportul medical al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, dar acesta s-a apărat spunând că nu a greşit cu nimic.

Președintele CJ Constanța a fost trimis în judecată în luna mai pentru acuzațiile de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri