Marian Vanghelie ar fi dat 135.000 de lei pentru campania Elenei Băsescu. Reacția acesteia

Data publicării:
CV MARIAN VANGHELIE 1

ACTUALIZARE 17.42. Elena Băsescu a reacționat la informațiile privind presupusa implicare a lui Marian Vanghelie în strângerea de semnături pentru candidatura sa la alegerile europarlamentare.

Referitor la informațiile apărute în presă, conform cărora Marian Vanghelie ar fi strâns semnături pentru candidatura mea la alegerile europarlamentare din 2014, vreau să fac următoarele precizări.
Nu am cerut niciodată nimănui să-mi strângă semnături contra cost, cu atât mai puțin lui Marian Vanghelie sau celorlalți oameni invocați în documentele citate în presă. De altfel, pe aceștia nici măcar nu îi cunosc. Reamintesc tuturor că nu am candidat la alegerile europarlamentare din 2014.
În aceste condiții, invocarea numelui meu este nejustificată”, a scris Elena Băsescu pe Facebook.

Elena Băsescu a strâns semnături pentru alegerile europarlamentare din mai 2014, dar a anunțat în martie anul trecut că nu mai candidează. Anunțul a fost făcut după ce fiica cea mică a fostului președinte a plecat din Partidul Democrat Liberal și s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară.

În 24 martie 2014, ea afirma că a strâns „cu uşurinţă” cele 100.000 de semnături necesare pentru a candida ca independent la europarlamentare, că nu vrea să afecteze rezultatele PMP.

Nu voi candida, pentru că nu doresc să iau unul, două sau trei procente din scorul PMP. Doresc ca acest proiect lansat de tatăl meu să reuşească să dea, în 2016, premierul”, spunea atunci Elena Băsescu.


În primăvara anului 2014, inculpatul (Marian Vanghelie - n.r.) i-a cerut (lui Marin Dumitru, denunțător - n.r.) să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, exemplificând că despre aceasta cunosc Apreutesei Viorel, Glăvan Costel şi alţi angajaţi, suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură”, se menționează în motivarea instaței supreme.

Cu referire la altă sumă plătită cash, Dumitru Marin a relatat că în anul 2012, când fiul inculpatului şi-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash”, se mai arată în motivare.

Dumitru Marin a susţinut că la solicitarea inculpatului, a plătit, pe firmele sale, lucrările făcute de alte firme la sediul PSD Cotroceni, sediul de campanie al lui Mircea Geoană de lângă magazinul Cocor, o biserică în strada Mieilor, sediul PSD sector 5 din zona ŞOseaua Alexandriei, zona Teiuş, precum şi un transport de 17.200 lei realizat de o firmă cu magazin alimentar din complexul Sebastian”, se mai arată în motivarea instanței.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri