Nicușor Constantinescu, 6 ani de închisoare

Data publicării:
nicusor constantinescu la CJ-1

Este a doua condamnare pentru Nicuşor Constantinescu. El aşteaptă, peste doar două zile, o hotărâre definitivă într-un alt dosar, tot de abuz în serviciu, în care prima instanţă a decis 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. 

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este acuzat de abuz în serviciu, pentru că a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian în județul Constanța.

El a fost acuzat că a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis sau prelungit autorizaţii de construire a unor centrale eoliene în judeţ.

Mai mult, în perioada 2011 - 2013, Nicuşor Constantinescu, a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a trei controale incluse în programul de activitate al RAJA Constanţa, susţin procurorii.

La ultimul termen de judecată, în 17 iunie, magistrații de la Tribunalul Bucureşti au rămas în pronunţare, după ce l-au amendat de trei ori şi l-au evacuat din boxa acuzaţilor pe Nicușor Constantinescu, pentru că acesta i-a întrerupt de mai multe ori pe magistraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri