Nicuşor Constantinescu a fost arestat

Data publicării:
nicusor constantinescu crop-1

VIDEO EXCLUSIV - Imagini de pe Aeroportul Otopeni

ACTUALIZARE 18:03 Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea lui Nicuşor Constantinescu. Practic, Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare emis deja pe numele lui Nicuşor Constantinescu.

El rămâne în custodia poliţiştilor de la Bucureşti, urmând a fi dus la arest, fie la poliţie, fie la una dintre unităţile aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Oamenii legii urmează să stabilească, în funcţie de starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu, dar şi de domiciliul său, locul în care preşedintele suspendat al CJ Constanţa va fi încarcerat.

Vineri el ar trebuie să fie transportat la Constanţa, unde există un al doilea mandat de arestare în lipsă emis de Tribunalul Constanţa.

ACTUALIZARE 16:45  Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost audiat mai bine de patru ore la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii urmează să decidă dacă vor confirma mandatul de arestare emis pe numele lui, în dosarul în care este acuzat că ar fi refuzat un control al Curţii de Conturi la Consiliul Judeţean.

Baronul PSD a revenit în ţară, din Turcia, acolo unde a fost reţinut şi eliberat pentru că a promis că se va pune la dispoziţia justiţiei din România.

„Au fost chestiuni de natură obiectivă care au împiedicat pe acesta să revină în țară în momentul în care i-a expirat perioada acordată pentru părăsirea țării. În toate actele medicale emise s-a confirmat că starea medicala îl pune in imposibilitatea de a reveni”, a declarat unul dintre avocații săi.

Aceștia au explicat de ce Nicușor Constantinescu a fost îngrijit în SUA de o echipă formată numai din personal medical de origine română și de ce a ales să se întoarcă în țară făcând escală în Turcia. Ei susțin că autoritățile americane îi prelungiseră viza până în aprilie și ar fi refuzat extrădarea. Mai mult, Nicușor Constantinescu ar fi fost sfătuit să ceară azil, susțin avocații.

ACTUALIZARE 11.55. Nicuşor Constantinescu a fost reţinut pe Aeroportul Otopeni. El a fost preluat de un echipaj al Poliţiei şi va fi dus la Tribunalul Bucureşti pentru confirmarea mandatului de arestare.

Dacă mandatul va fi confirmat, el va fi dus la Constanţa.


Nicuşor Constantinescu a convins instanţa din Istanbul că va reveni singur în România, fără ca statul turc să cheltuiască ceva pentru extrădare.

Nicuşor Constantinescu a fost eliberat. El fusese reţinut în Turcia. „Revin în țară mâine!”

„O mare victorie pentru DNA şi justiţie cu un om bolnav de cancer. Americanii au spus ca trebuia să stea să se trateze.. procurorii şi justiţia au spus că nu contează. V-am zis că tremură carnea pe el să vină în România, a plecat să faca radioterapia în Turcia şi de acolo l-au adus aici, nu mai face radioterapie, toată lumea e fericită.

Vine de bunăvoie, mi-a dat un mesaj şi mi-a spus că vine de bunăvoie, numai în pielea lui să nu fii, om bolnav de cancer, operat, acuzat în două dosare, unul că nu a plătit un telefon de 3.000 de lei şi în altul că nu a lăsat un control să se desfăşoare şi să fii hingherit jumătate de an, în loc să stai liniştit ca să te tratezi de boală”, a declarat Radu Mazăre, despre situaţia preşedintelui suspendat al CJ Constanţa”.

Nicuşor Constantinescu a anunţat că ajunge în România în jurul prânzului.

Trimis în judecată în trei dosare penale

Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale.Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.

La termenul din 24 octombrie al dosarului în care președintele suspendat al CJ Constanţa este acuzat de abuz în serviciu, pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a cerut instanţei să dispună punerea sub sechestru a tuturor bunurilor lui Nicuşor Constantinescu, pentru a fi recuperat prejudiciul, dacă instanţa va stabili definitiv că acesta este vinovat şi îl va obliga să plătească daune. Constantinescu are diverse cote din șase terenuri intravilane, trei case de locuit, o casă de vacanță, o șalupă, cinci mașini, dar și aproape un milion de dolari într-un depozit bancar, potrivit ultimei declaraţii de avere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri