Noi audieri în cazul fraudei de la bac. Mai mulți profesori și elevi sunt așteptați la Poliția Capitalei

Data publicării:
elevi masina politie

În cursul zilei de astăzi vor fi audiați o parte dintre profesorii supraveghetori și dintre elevi.

În prima zi în care se desfășura bacalaureatul de anul acesta, anchetatorii au făcut percheziții la Liceul Dimitrie Bolintineanu și au ridicat mai mult documente. Tot atunci au fost audiați prima dată și o parte dintre profesori.

La finalul examenului de bacalaureat, anchetatorii au adus la sediul Poliției Capitalei 100 de elevi. Ei au fost întrebați dacă li s-au cerut sume de bani în schimbul unor beneficii în timpul examenelor.

Cu mai bine de o lună înainte de desfășurarea examenelor, polițiștii au făcut mai multe înregistrări ale convorbirilor telefonice între director, profesori și elevi. Așa s-a descoperit și faptul că s-ar fi strâns sume importante de bani, care ar fi fost date profesorilor. Banii ar fi fost dați în pachete de șervețele sau în reviste plasate pe catedră, iar elevii ar fi primit ciorne cu rezolvări.

Procurorii au stabilit că, în perioada mai-iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, Costica Vărzaru, a pretins şi a primit sume de bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă membrii Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen al unităţii de învăţământ, astfel încât aceştia „să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului”.

Costica Vărzaru a afirmat că nu i s-ar fi spus vreodată că banii ar fi fost necesari pentru mituirea membrilor comisiei sau pentru câştigarea bunăvoinţei acestora.

Citiți și:

Premierul cere explicaţii ministrului de Interne privind evenimentele de la Liceul „Bolintineanu”

Bacalaureat 2013. Judeţul Brăila conduce în topul promovabilităţii, Ilfov este pe ultimul loc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri