Noua strategie anticorupție cuprinde măsuri antiplagiat

Data publicării:
Raluca Pruna gov 1

Documentul adoptat de Guvern şi valabil pentru următorii patru ani menţine atenţia asupra sectoarelor considerate vulnerabile la corupţie - sistemul judiciar, Parlamentul, mediul de afaceri. Însă strategia aduce în atenţie şi alte domenii, precum educația și sănătatea.

„Pentru educaţie, am propus adoptarea la nivel naţional, a unui cadru transparent, bazat pe criterii de performanţă, pentru asigurarea integrităţii concursurilor, introducerea unui sistem care să descurajeze plagiatul, este o altă măsură. Iar în materia sănătăţii, am reţinut în strategie ca fiind împortantă înfiinţarea în cadrul Ministerului Sănătății a unui mecanism care să prioritizeze alocările bugetare”,a declarat ministrul Justiției, Raluca Prună.

Noua strategie mai aduce o premieră - şefii de instituţii au rol esenţial în combaterea corupţiei.

„Orice cauză care ajunge la ANI sau, mai rău, la DNA, este în mod clar un eşec de managemet pentru care cineva trebuie să răspundă. Prin noua strategie, fiecare manager de instituţie publică trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru aplicarea unor politici şi standarde interne care să prevină faptele de corupţie”, a adăugat Raluca Prună.

Executivul speră ca, prin asumarea noii strategii anticorupţie, România să se încadreze în media Uniunii Europene în ceea ce priveşte amploarea fenomenului corupţiei, dar şi să reducă la jumătate cazurile de fraudă în achiziţii publice şi incidentele de integritate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri