Numele lui Călin Popescu Tăriceanu apare în dosarul „Cumnatul”

Data publicării:
tariceanu la digi digi24

Adrian Semcu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliştilor, miercuri, când a sosit la sediul DNA Ploiești. La fel de tăcut a intrat în sediul instituției şi milionarul Gheorghe Boeru. Omul de afaceri şi-a construit imperiul din bani publici, cu sprijin "de sus".

„Boeru Gheorghe este trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu, acesta din urmă fiind prieten bun cu Adrian Semcu. La rândul său, Adrian Semcu a afirmat că Boeru Gheorghe are susţinerea necesară şi trebuie să se ocupe de managementul proiectului cu finanţare europeană ce viza realizarea instalaţiei de canalizare în judeţul Prahova”, afirmă procurorii.

Este vorba de un proiect de 162 de milioane de euro, în jurul căruia „roiau” persoane influente, mai spun anchetatorii. Ei susțin că firmele de bună-credinţă nu au avut nicio şansă. Jocurile erau făcute din timp.

INTERCEPTĂRI:

Semcu Adrian Emanuil : Am vorbit cu tovarăşul Crin...

Bozoianu Nicoleta Cătălina: Da?

Semcu Adrian Emanuil: L-am sunat, nu mi-a răspuns şi în 2 minute mă sună înapoi. Lejer, foarte aşa... Ştie de toate dedesubturile lui Ghiţă, dar el a vorbit cu Ponta. Şi i-a zis: Băi, e problema voastră, la Prahova nu cedez, unul e al nostru. Nu contează care.

Deputatul Sebastian Ghiţă, amintit în discuţiile telefonice purtate de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Semcu, cu viceprimarul Nicoleta Buzoianu, a fost, de altfel, pus sub acuzare în acest dosar în urmă cu patru luni, pentru sprijinire de grup infracţional organizat. Aceeaşi soartă au avut-o şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma. Toţi trei sunt cercetaţi sub control judiciar.

N-am ştiut că sunt un grup, nu am ştiut ce fac oamenii ăştia şi acum nu pot să-mi dau seama cum i-am sprijinit”, declara Sebastian Ghiță la 18 februarie 2015.

Cumnatul lui Victor Ponta, omul de afaceri Iulian Herţanu, a fost reţinut pentru 24 de ore în acceaşi zi. Ulterior, cumnatul premierului fost arestat preventiv, iar după două luni a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află şi în momentul de faţă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri