Oamenii de afaceri israelieni urmăriţi în dosarul retrocedării Fermei Băneasa, cercetaţi în libertate

Data publicării:
avocatul poporului ciocanel facebook-6

Instanţa supremă a admis contestaţiile lui Shevez Shimon, Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz împotriva deciziei din 15 martie a Curţii de Apel Braşov, care a stabilit arestarea acestora în lipsă, la cererea DNA.

Totodată ICCJ a respins ca nefondată contestaţia procurorilor în cazul aceleiaşi decizii a instanţei din Braşov prin care a fost respinsă propunerea DNA de arestare în lipsă a lui Moshe Agavi.

Decizia ICCJ nu mai poate fi contestată.

Curtea de Apel Braşov a emis, în 15 martie, mandate de arestare în lipsă pe numele a trei dintre cei patru oameni de afaceri israelieni, urmăriţi penal în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare în pădurea Snagov, în care sunt arestaţi la domiciliu Remus Truică şi Paul Al României.

Aceştia sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de către Paul Al României.

În decembrie 2015, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Braşov au dispus punere în mişcare a acţiunii penale faţă de Silberstein Tal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor, faţă de Shimon Shevez şi Benjamin Steinmetz pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor şi faţă de Agavi Moshe pentru aderare la un grup infracţional organizat în dosarul privind retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare de pădure în localitatea Snagov.

Procurorii anticorupţie precizau că au făcut numeroase demersuri pentru a-i aduce în faţa instanţei pe cei patru inculpaţi, iar aceştia s-au sustras urmăririi penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri