PORTRET. Magistrații care l-au condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare cu executare

Data publicării:
curtea de apel interior la voiculescu 1

Ce declara Dan Voiculescu, la Curtea de Apel Bucureşti, la începutul lunii trecute:

Reporter: Aveţi încredere în noul complet?

Dan Voiculescu: Am incredere în justiţie.

Reporter: Vă este teamă de noul complet?

Dan Voiculescu: Nu, din contră. M-am uitat pe CV-ul doamnei judecător Camelia Bogdan şi am văzut că e documentată, preocupată de studiu, are foarte multe comunicări, lucrări, şi e specializată în spălarea banilor.

Aşa a descris-o Dan Voiculescu pe judecătoarea Camelia Bogdan, înainte de a se întâlni în sala de judecată. Pe 1 iulie, magistratul debuta la Curtea de Apel din Capitală, în urma promovării de la Tribunal.

Camelia Bogdan a absolvit Institutul Naţional al Magistraturii în 2005 şi a început să profeseze la Judecătoria Constanţa. După patru ani a promovat la Tribunalul Bucureşti, unde a rămas până anul acesta. Este doctor în drept din 2009, cu o lucrare despre spălarea de bani şi în prezent este din nou doctorand, de data aceasta cu o teză despre confiscarea bunurilor obţinute din infracţiuni. A redactat aproape 100 de lucrări de specialitate, o monografie şi a participat la mai multe simpozioane ştiinţifice.

Lucrările judecătorului Camelia Bogdan

- o monografie

- teza de doctorat

- 97 lucrări ştiinţifice publicate în reviste de specialitate, dintre care:

- 95 lucrări ştiinţifice elaborate în calitate de autor;

- două lucrări ştiinţifice elaborate în calitate de coautor

- comunicări prezentate la 13 simpozioane ştiinţifice

CV Camelia Bogdan

2003 - 2005: auditor de justiţie la INM

2005 - 2009: judecător la Judecătoria Constanţa

2009 - 2014: judecător la Tribunalul Bucureşti

2013: doctor în drept penal

Al doilea judecător din complet, Mihai Alexandru Mihalcea, a debutat în magistratură în 2010, la Judecătoria Buzău, apoi la Judecătoria Sectorului 4 din Capitală. A promovat la Curtea de Apel tot la 1 iulie.

Am încredere în justiție, în ciuda marilor presiuni care se fac”, spunea Dan Voiculescu, condamnat ieri la 10 ani de închisoare cu executare, în august 2013.

Aşa vorbea Dan Voiculescu şi de primul magistrat care a decis condamnarea sa, Monica Graţiela Constantin, de la Tribunalul Bucureşti. Aceasta a considerat că fondatorul Partidului Conservator s-a folosit de influenţa sa politică pentru a intra ilegal în posesia ICA.

Cazul lui Stan Mustață

Un alt judecător, care nu a apucat să dea decizii în dosar, a fost la un pas de a influenţa decisiv cazul. Stan Mustaţă, arestat în timp ce analiza cauza, se pregătea să îl ajute pe fostul senator, o arată dosarul de corupţie al fostului magistrat.

Eu aș considera rechizitoriul ăsta ca un fel de crimă, pentru că a mâncat ani din viaţa acestor oameni, stres enorm şi probabil că mai devreme sau mai târziu cei care au făcut lucrurile astea vor trebui să dea socoteală”, spunea Dan Voiculescu, în urmă cu câteva zile.

Este descrierea făcută de Dan Voiculescu procurorului Emilian Eva. El a semnat rechizitoriul care l-a trimis în instanţă şi care i-a adus zece ani de închisoare.

Fostul senator a susţinut însă, pe parcursul ultimilor şase ani, de la debutul procesului, că principala sa luptă nu a fost cu magistraţii.

„În momentul în care intri într-o astfel de bătălie cu şeful statului tău, care are toate pârghiile, serviciile secrete, lupta e grea”, a completat Dan Voiculescu în aceeași zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri