Percheziții la mai multe sedii CFR. Oficiali din conducerea CFR Marfă și CFR Călători, suspectați de mită și trafic de influență

Data publicării:
gara tren cfr calatori - captura digi24

Actualizare 11.04. Procurorii anchetează suspiciuni de luare și dare de mită, spălare de bani și trafic de influență. Sunt vizați oameni din conducerea CFR Marfă și CFR Călători, spun surse judiciare.

Aceștia ar fi avut diverse beneficii de la oameni de afaceri din Cluj Napoca, în schimbul unor contracte cu societățile de stat. Potrivit anchetatorilor, este vorba de contracte de prestări servicii, inclusiv unele care nici măcar nu puteau fi îndeplinite. Astfel, ar fi fost decontate sume importante de bani pentru servicii care nu au fost prestate niciodată, iar procurorii spun că au acte pentru a dovedi aceste lucruri. 

Suspecții vor fi duși la DNA Cluj Napoca pentru a fi audiați.

__________________________

Actualizare 10.03. În anchetă sunt vizate atât sedii ale CFR Marfă, cât și ale CFR Călători.

__________________________

„Sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 locații situate în municipiul București și în județele Cluj, Ilfov, Galați, din care două la sediile unor instituții publice iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Sunt percheziționate sediile unor societăți din cadrul Căilor Ferate Române. Una dintre percheziții are loc chiar în clădirea în care se află Ministerul Transporturilor, deoarece una dintre aceste societăți ar avea sediul acolo, potrivit unor surse judiciare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri