Președintele CJ Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, reținut pentru 24 de ore

Data publicării:
marian bigiu - 5330536-Mediafax Foto-Ciprian Sterian

ACTUALIZARE 00.59. Președintele CJ Buzău, Marian Bîgiu, a fost reținut pentru luare de mită, în formă continuată. 

ACTUALIZARE 00.52. Florin Colgiu, președintele Organizației de Tineret a PNL Buzău, prin intermediul căruia preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, ar fi primit mită 50.000 de euro de la un om de afaceri, a fost reţinut de procurorii DNA, după aproximativ şase ore de audieri. 


ACTUALIZARE 19.00.  Președintele CJ Buzău a fost adus la sediul central DNA. La sosire Marian Bîgiu a declarat că nu a luat niciun ban.

Înainte de sosirea lui Cristinel Bîgiu, la sediul DNA a ajuns şi Florin Colgiu, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL Buzău, vicepreşedinte TNL la nivel naţional, care este finul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău. Conform unor surse judiciare, citate de Mediafax, Florin Colgiu ar fi fost cel care ar fi intermediat banii pe care Bîgiu i-ar fi primit de la un om de afaceri, astfel încât CJ să încheie un contract cu firma acestuia.  


ACTUALIZARE 17.50. Președintele CJ Buzău urmează să fie adus, în această seară, la sediul central al DNA.


ACTUALIZARE 16:00 Flagrantul ar fi fost pus la cale de procurorii anticorupție cu ajutorul unui denunțător. Potrivit informațiilor preliminare, nu sunt singurele percheziții care se desfășoară. Ar putea fi vizat și sediul Consiliului Județean.

Cel mai probabil, Marian Cristinel Bîgiu va fi reținut și adus la audieri la sediul DNA din Capitală.


Ironia sorții, în ultima postare pe contul de Facebook a politicianului, pusă aseară, aproape de miezul nopții, acesta își dorește să vină Moș Nicolae cu „liniște”:

Marian Cristinel Bîgiu a fost membru PNL, dar a trecut la PSD odată cu ordonanța „traseismului”, dată de Guvern înainte de alegeri. 

Are 47 de ani și, potrivit blogului său, spune că a avut întotdeauna convingeri liberale. În 2005 a fost numit prefect al județului Buzău. De altfel, el vorbește pe blogul său de politician despre această experiență:

„Mandatul meu de prefect a fost marcat de ninsori, inundații, cǎderea podului de la Mărăcineni. Mi-am dat toată silința să le gestionez și am reușit să le fac față cu succes. De mare ajutor ne-a fost în acea perioadă domnul Cǎlin Popescu Tăriceanu, prim ministru pe atunci, un adevǎrat prieten și sprijin pentru județul Buzǎu”.

Citiți și: 

Harta președinților de consilii județene cu probleme în justiție
HARTĂ. 15 președinți de consilii județene au dosare de corupție sau de incompatibilitate
Averile baronilor, o treime din bugetul DNA. 16 foști și actuali șefi de consilii județene sunt cercetați de procurori

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri