Primăria Timișoara trebuie să recupereze peste 30 de milioane de lei de la Marian Iancu

Data publicării:
Marian-Iancu-in-fata-consilierilor-locali-si-judeteni03

Echipa lui Marian Iancu a primit între anii 2008 - 2011 bani din bugetul local. Sumele ar fi trebuit să fie folosite strict pentru susținerea echipei de fotbal, însă Marian Iancu i-a folosit și pentru a-și plăti datorii către stat.

Curtea de Conturi a decis că este ilegal și a impus primăriei să recupereze întreg prejudiciul. O misiune extrem de grea, mai ales că societatea lui Iancu este în insolvență, iar el se află în închisoare.

Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că a înscris instituția la masa credală și așteaptă să primească măcar o parte din bani înapoi.

Echipe de fotbal finanțate ilegal de administraţiile locale

Mai mulţi primari şi şefi de consilii judeţene au fost puşi sub acuzare după ce procurorii au descoperit că finanţau ilegal cluburi sportive. Cel mai recent caz este cel al lui Nicuşor Constantinescu, care va fi judecat pentru astfel de infracţiuni în al patrulea dosar în care este trimis în judecată. La începutul anului, primarul din Buzău a fost condamnat, în primă instanţă, pentru că a acordat ilegal fonduri unei echipe de fotbal.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, este acuzat în cel mai recent dosar trimis în judecată, că a finanţat ilegal, din bugetul judeţului, echipa de handbal din Constanţa. Din suma acordată, peste 3,7 milioane de lei, peste 110.000 de lei ar fi ajuns în conturile unei firme la care acţionar este chiar Nicuşor Constantinescu.

- Credeţi că veţi fi arestat?

- Într-un sicriu. Nu o să fiu arestat. Este un abuz al DNA-ului!

Nicuşor Constantinescu este judecat în arest la domiciliu în acest caz.

Şi fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, este acuzat că a finanţat, deşi legea nu permite, de la bugetul local echipa de fotbal Petrolul.

Acesta a acordat o finanţare nelegală în cuantum de 8 milioane de lei către asociaţia Lupii Galbeni, pretinzând pentru acest fapt suma de 300.000 de euro, din care a primit efectiv 100.000 de euro”, a spus Lucian Onea, procuror-şef al DNA Ploieşti.

Emanoil Bocăneanu, fost prefect de Galaţi, este judecat după ce a ajutat ilegal clubul sportiv FCM Dunărea Galați să obțină bani de la Primăria Galați, asta deşi clubul avea datorii mari la bugetul de stat.

Constantin Boşcodeală, primarul suspendat din Buzău, este condamnat în primă instanţă pentru că a finanţat Gloria Buzău. Mai mult, procurorii l-au acuzat pe edil că finanţarea asociaţiei sportive Fotbal Club Gloria Buzău s-a făcut în ciuda datoriilor pe care le avea la stat şi că de suma de bani a beneficiat, de fapt, clubul de fotbal la care unul dintre acţionari este primarul. Constantin Boşcodeală a contestat deja condamnarea la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Informațiile din dosarele DNA

- „Nicuşor Constantinescu a finanțat echipa de handbal a municipiului Constanța, în mod ilegal, de la bugetul judeţean, cu suma de 3.750.000 de lei, iar din această sumă clubul sportiv, al cărui preşedinte era tot el, a achitat societăţii la care inculpatul deţinea 25% din părţile sociale, suma de 113.032 lei”.

- „Inculpatul Emanoil - Cătălin Bocăneanu a determinat vărsarea, în conturile FCM Dunărea Galaţi, a sumei totale de 970.000 lei în perioada august - noiembrie 2012”.

- „Inculpatul Constantin Octavian Boşcodeală a dispus, în mod nelegal, plata sumei de 1.633.496,32 lei către Asociaţia Sportivă Fotbal Club Gloria Buzău cu titlu de finanţare nerambursabilă. De această sumă de bani a beneficiat, în mod indirect, SC Fotbal Club Gloria SA Buzău (agent economic privat la care primarul era acționar, în calitate de persoană fizică)”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri