Primarul din Florești și soția lui au fost reținuți

Data publicării:
CATUSE 2 20

 

În același dosar au mai fost reținute alte patru persoane, cei șase urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova au efectuat, marți, 29 de percheziții la adrese din Prahova și Brașov la persoane bănuite de abuz în serviciu, evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul calculat în acest dosar depășind șase milioane de lei. Perchezițiile au vizat inclusiv Primăria Florești și domiciliul soților David.

Potrivit unui comunicat al IJP Prahova, din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obținute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv. Ulterior, banii erau retrași numerar și introduși în circuitul civil, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste plăți nelegale fiind de peste 3.200.000 de lei.

Totodată, una dintre persoanele vizate este bănuită că ar fi acordat în 207 cazuri plăți cu titlu de ajutoare de urgență fără a fi întocmit documentația aferentă. De asemenea, prin contracte întocmite abuziv, aceasta a trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăților pe care le controla, cauzând un prejudiciu de peste 770.000 lei.

Conform documentului citat, în perioada 2010 — 2015, cei bănuiți în cauză ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

"În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea și declararea la autoritățile fiscale de facturi, avize și borderouri, în care erau înscrise operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc. Prin acest fapt, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2.200.000 de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei", se mai precizează în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri