Sechestru pe mare parte din averea lui Dan Voiculescu şi excepţii respinse. Procesul va fi reluat în 7 iulie

Data publicării:
dan voiculescu - 5542873-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-1

 

ACTUALIZARE 17.02. Şedinţa de judecată s-a încheiat, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 7 iulie.

Avocaţii sunt nemulţumiţi de acest termen, susţinând că sunt în vacanţă în perioada respectivă.

ACTUALIZARE 16.33. Cea de-a doua cerere de recuzare a fost respinsă.

ACTUALIZARE 16.15. Avocaţii au formulat o a doua cerere de recuzare a judecătorilor din complet, după ce o alta, care a vizat-o pe judecătoarea Camelia Bogdan, a fost deja respinsă, la începutul şedinţei de judecată.


Instanţa a apreciat că se impune instituirea unor noi măsuri asiguratorii pe o suprafaţă de 3,6 hectare de teren care au aparţinut ICA şi pe 5.000 de acţiuni de la Grivco, societate deţinută de Dan Voiculescu.  

În urma analizei raportate la prejudiciu, judecătorii au mai apreciat că se impune sechestru pe 9,9 milioane de acţiuni care îi aparţin fiicei lui Dan Voiculescu.

Măsura sechestrului va fi aplicată şi asupra unor bunuri ale celorlalţi inculpaţi (terenuri sau sume importante de bani, în unele situaţii de peste 800.000 de euro).

Totodată, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins toate excepţiile invocate de avocaţii lui Dan Voiculescu.

Au fost patru excepţii a căror admitere ar fi dus la suspendarea dosarului, practic la tergiversarea judecăţii până la prescrierea faptelor.

Pe aceste excepţii ar fi trebuit să se pronunţe judecătorul Stan Mustaţă, cel care a fost arestat în cauză.

La momentul în care a fost sesizat cu aceste excepţii, Stan Mustaţă a considerat că trebuie să amâne procesul pentru că are nevoie de timp de studiu.

Noii membri ai completului care judecă dosarul au promovat de curând la Curtea de Apel Bucureşti, de la Tribunalul Bucureşti, respectiv, de la Judecătoria sectorului 4.

Camelia Bogdan a judecat, printre altele, dosarul de favorizare a luiNicolae Popa, în care a fost condamnat Sorin Ovidiu Vântu, iar Mihai Alexandru Mihalcea a respins o cerere de eliberare condiţionată a aceluiaşi om de afaceri, pe motiv că acesta „nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale şi nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit”.


Dan Voiculescu este acuzat că a prejudiciat statul cu peste 60 de milioane de euro în Dosarul Institutului de Cercetări Alimentare. 

Concret, Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA că ar fi cumpărat, cu doar puţin peste 100.000 de euro, mai bine de trei hectare şi jumătate de teren care aparţineau Institutului de Cercetari Alimentare. Preţul plătit de societatea lui Dan Voiculescu, spun procurorii DNA, ar fi fost de 75 de ori mai mic decât cel real.  

Tribunalul Capitalei, prima instanţă, l-a condamnat la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani. Aceeaşi instanţă a respins şi o primă tentativă de anulare a privatizării ICA.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Gheorghe Mencinicopschi, la şase ani de închisoare cu executare, precum şi fostul ministru Sorin Pantiş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri