Procesul lui Dan Voiculescu a avut zeci de spectatori. Avocații au mai avut loc doar pe băncile din boxa acuzaților

Data publicării:
dan voiculescu inghesuiala captura

Dan Voiculescu şi-a început săptămâna în faţa poliţiştilor ilfoveni cu care s-a întâlnit pentru a patra zi consecutiv. A semnat actele privind controlul judiciar din dosarul în care este acuzat de şantaj. 10 minute a durat vizita lui Dan Voiculescu la poliţie.

La 10.45 a ajuns la Curtea de Apel, unde se desfășoară un nou termen din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Însoţit de avocaţi, dar şi de fiicele sale, Dan Voiculescu a intrat în sala de judecată. Apărătorii omului de afaceri nu au pierdut timpul şi au încercat, de cum a început şedinţa, să obţină o amânare a procesului.

De altfel, procesul a fost tensionat încă de la început. În prima oră, avocații s-au folosit de diverse tertipuri și au formulat mai multe cereri de amânare. De fiecare dată instanța a fost tranșantă. A respins toate cererile facute de apărători.

În timpul audierii, Dan Voiculescu s-a folosit de citate din lucrările scrise chiar de magistratul care îl judecă pentru a-şi susţine nevinovăţia. Fostul senator spune că probe importante din dosar au dispărut fără urmă.

„Declar în acest dosar că nu sunt probe care să mă acuze. Am constatat cu stupoare că procurorul de caz intimida martorii, spunându-le că Voiculescu este cel care trebuie găsit vinovat... declar că în acest dosar au dispărut 40 de volume din dosarele de urmărire penală”, a spus Dan Voiculescu.

Procesul lui Dan Voiculescu a umplut sala de judecată a Curţii de Apel Bucureşti. Simpli curioşi sau studenţi ai facultății de Drept au venit să asiste la unul dintre cele mai controvesate procese de după Revoluţie.

Aşa că avocaţii lui Dan Voiculescu au ajuns să stea pe băncile din boxa acuzaţilor, scoase de angajaţii instanţei pentru că nu mai era niciun loc liber în sală.

O oră şi jumătate a durat audierea lui Dan Voiculescu. Fostul senator nu a aşteptat să se încheie şedinţa de judecată şi a părăsit sala. Vizibil iritat, i-a certat pe jurnaliştii care se înghesuiau să afle detalii din sala de judecată.

Discuție Dan Voiculescu – reporteri:

Dan Voiculescu: Draga mea... ai fost în sală?

Reporter: Da.

Dan Voiculescu: Nu auzi bine.

Dan Voiculescu: De ce îți tremură mâna?

Reporter: Pentru ca tin de mult timp telefonul.

Dan Voiculescu: Cu dumneavostră nu discut.

La final, Dan Voiculesu a ţinut să le reamintească jurnaliştilor noul său statut. El a declarat că nu este oligarh, ci pensionar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri