Procurorii DNA au extins sechestrul pe averea lui Sebastian Ghiță

Data publicării:
sebastian ghita captura

Sebastian Ghiță: Așa cum mă așteptam încă de săptămâna trecută, niște lucruri grave s-au întâmplat sau urmau să se întâmple. Nu știu, zeci de firme, 50 de firme şi douăzeci și ceva de persoane.

Procurorii au decis extinderea sechestrului în urma unor noi acuzaţii. Trafic de influenţă, spălare de bani, evaziune fiscală, coruperea alegătorilor la alegerile parlamentare din 2012, dar și la cele prezidențiale din 2014 şi deturnarea unor fonduri europene. Mai exact, spun anchetatorii, deputatul Sebastian Ghiţă spăla bani printr-un evantai de firme pe care le controla prin interpuşi.

Inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian controlează încă, direct sau indirect (prin interpuși - 23 persoane fizice) 54 de firme. (...) O parte din sumele de bani obținute ilicit prin trafic de influență sau devenite ilicite prin transferuri bancare efectuate (...) au fost folosite de către Ghiță Sebastian Aurelian, la momente diferite, pentru atingerea unor scopuri personale sau de grup, economice sau politice”, arată procurorii DNA.

Este şi motivul pentru care procurorii au decis să blocheze conturile lui Sebastian Ghiţă, dar şi pe cele ale unor firme controlate de zeci de apropiaţi ai deputatului.

Sechestrul dispus loveşte astfel întreaga reţea suspectată de procurorii anticorupţie. Anchetatorii vor să se asigure că Sebastian Ghiţă nu poate trasfera bani din conturile apropiaţilor. Mama deputatului și fratele lui, Alexandru Ghiţă, sunt doar câţiva dintre cei care l-ar fi ajutat pe deputat să ruleze banii negri, susţin procurorii. Vărul soţiei lui Sebastian Ghiţă, Sorin Chirilă, reprezintă în România un offshore cipriot care a preluat de la deputat acţionariatul majoritar al firmei Asesoft. Fratele lui Sorin Chirilă ar fi completat sistemul piramidal folosit, finanţând campania electorală a lui Sebastian Ghiţă.

Deputatul crede că dosarul său este unul politic.

Sebastian Ghiţă: Am pierdut aceste alegeri prezidențiale și trebuie să oprim această regulă ca după ce se pierd niște alegeri ceilalți sunt distruși, umiliți, târâți prin procuraturi, le sunt amenințate familiile, li se sechestrează firmele lor, ale prietenilor, li se fac percheziții mamelor și așa mai departe.

Sebastian Ghiţă a cheltuit în ultimul an peste 5 milioane de euro dintr-un cont, potrivit declaraţiei de avere. Deputatul mai are însă trei terenuri şi o casă în Ploieşti, bijuterii şi obiecte de artă de 17 milioane de euro, dar şi un fond de investiţii de 18 milioane de euro. În acte, Sebastian Ghiţă a avut un venit anual de aproape 59.000 de lei. A dat însă cu împrumut peste 90 de milioane de euro şi nouă milioane de dolari în ultimii doi ani.

Citiți și: EXCLUSIV. S. Ghiță, mecanism piramidal pentru fraudă la prezidențiale. Martor: Victor Ponta era la curent

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri