Procurorul Angela Nicolae și fiul său, arestați preventiv de instanţa supremă

Data publicării:
dosare instanta mediafax-9

Actualizare 21.21. Instanța a decis arestarea preventivă a procurorul Angela Nicolae și a fiului ei.

Procurorul Angela Nicolae, de la Parchetul instanţei supreme, şi fiul acesteia, Daniel Nicolae, au fost reţinuţi azi-noapte în dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro. Cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă. Tot în acest dosar este cercetat în libertate senatorul PSD Niculae Bădălău.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013, Daniel Nicolae, cu acordul, susţinerea şi implicarea mamei sale, a cerut, în numeroase rânduri, şi a primit diferite sume de bani de la doi dintre învinuiţii cercetaţi în dosarul evaziunii, lăsându-i să creadă că, prin calitatea de procuror şef birou la PICCJ, Angela Eugenia Nicolae va putea influenţa obţinerea unor soluţii favorabile în dosarele penale în care erau cercetaţi pentru infracţiuni de evaziune fiscală.

Astfel, arată DNA, în perioada 2012-2013, Angela Eugenia Nicolae a pretins şi primit de la învinuiţi, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct şi prin intermediul fiului său, sume de bani între 2.000 lei şi 5.000 lei.

În acest dosar, procurorii au început urmărirea penală pentru trafic de influenţă a senatorului PSD Niculae Bădălău, acesta fiind acuzat că ar fi apărat interesele unei firme suspectate de evaziune fiscală, prin intervenţii la conducerea ANAF şi pe lângă persoane din Prefectura Giurgiu şi din conducerea APIA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri