Procurorul care a jucat poker și cel care a luat mită vaci și oi, la Înalta Curte

Data publicării:
dosare instanta crop mediafax

Doi magistaţi încearcă azi să-şi convingă colegii de la instanţa supremă să nu-i aresteze. Este vorba despre un procuror de la Buzău, care ar fi jucat banii pentru acţiunile de flagrant, la poker, şi unul din Gheorgheni, care ar fi primit mită vaci, oi şi curcani.

În cazul Izabellei Majeczki, magistrații vor decide dacă vor menține măsura arestului preventiv, iar în cazul procurorului George Mărgărit, de la Buzău, dacă îl vor cerceta în continuare în liberatate. El declarase, în apărarea sa, că suferă de o boală crocnică și de aceea nu se poate abține să joace la jocurile de noroc.

Cum s-au apărat cei doi procurori 

Cei doi magistraţi urmăriţi penal au dat azi explicaţii surprinzătoare în faţa judecătorilor. Încercând să demonsteze că nu sunt vinovaţi că au jucat banii de flagrant la aparate, de exemplu, sau că au luat mită curcani şi vaci, cei doi au stârnit mai degrabă hohote de râs. El bolnav de patima jocurilor, iar ea îndăgostită de un fermier.

„Va trebui să trăiesc cu asta toată viaţa...”, a spus procurorul George Mărgărit.

Procurorul pasionat de jocuri vorbește despre o boală psihică misterioasă, care ar fi pus stăpânire pe el de câţiva ani. Nu poate ţine un ban în buzunare, fără să cadă pradă tentaţiei de a-l juca la aparate.

„E o boală clasificată în manualul american de curând. E şi la noi. A fost acceptată ca fiind o boală cronică”, a spus procurorul buzoian. Întrebat cum se numeşte boala aceasta, el nu a putut răspunde.

Că procurorul este chinuit de patima jocurilor de noroc ştiu şi colegii lui. Ei au descoperit că omul legii a jucat banii DIICOT Buzău folosiţi pentru flagranturi, în total 100.000 de euro. George Mărgărit ţine însă să se ştie neapărat că nu i-a pierdut la păcănele, ci la pariuri sportive.

„Chiar nu ştiu să joc poker. N-am intrat niciodată într-un cazino. Nu m-a atras niciodată jocul de păcănele sau minuni”, a spus el.

La amanet au ajuns şi bijuterii confiscate de colegii lui după o acţiune, iar banii eia ar fi ajuns tot la sala de jocuri.

Într-o situaţie... dincolo de lege se află şi celălalt procuror, din Gheorgheni, Harghita, ajuns în fața judecătorilor ÎCCJ. Izabela Majeczki e arestată pentru că ar fi primit ca mită vaci, oi şi curcani. Referatul procurorilor menţionează: „Doamna prim-procuror a menţionat că a fost solicitată telefonic de S.P să iasă din sediul Parchetului. (..) I-a spus procuroarei că vrea să îi dea un curcan bio. Majeczki Izabella a subliniat, în declaraţia dată, că i s-a părut stupidă situaţia, că a intrat în autoturism, a fost condusă până în faţa locuinţei, a luat curcanul şi l-a aşezat pe masa din bucătărie”.

Acuzațiile anchetatorilor

Din referatul cu propunere de arestare preventivă mai reiese că de fiecare dată când a luat mită, procuroarea o făcea.... din dragoste. Vacile şi oile primite le dăruia, mai departe, iubitului său, fermier.

Procurorul George Mărgărit, de la DIICOT Buzău, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupţie, după care s-a decis să fie cercetat în liberatate.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 2012-2013, inculpatul Mărgărit George, în calitate de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău, învestit cu soluţionarea a două dosare penale, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu şi a cauzat o vătămare a intereselor legale ale mai multor persoane, obţinând un avantaj patrimonial, reprezentând sume de bani şi contravaloarea unor bijuterii în cuantum total de 406.753 lei, 6.530 euro, 121 USD şi 30 lire sterline.

În cel de-al doilea caz, după ce ar fi luat mită două vaci, trei oi şi doi miei, procuroarea de la Gheorgheni a recunoscut în faţa colegilor de la DNA că a primit şi un curcan bio. Se întâmpla cu doar câteva zile înainte să fie arestată.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă reiese că de fiecare dată când a luat mită, procuroarea o făcea în interesul iubitului său. Izabella Majeczki, procuror-şef al parchetului din Gheorghieni, a recunoscut că a primit un curcan de un om de afaceri care voia ca un un dosar să fie soluţionat în favoarea sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri