Procurorul general: Declarația Lukoil poate fi o formă de presiune asupra justiției. Sesizarea Inspecției Judiciare, ineficientă

Data publicării:
tiberiu nitu 2 crop mediafax-2

„Vă mulțumesc pentru această întrebare. Îmi pare rău că nu mi-am adus aminte de acest amănunt în ședința plenului, pentru că vreți să vă spun ceva? Această declarație, în opinia mea, este de natură să pună presiune pe procuror și să-l timoreze! Pentru că, un astfel de anunț: Dacă mâine nu oprești sechestrul, noi plecăm de aici – cu toate implicațiile pe care orice om le conștientizează – asta da, asta poate fi...n-am spus că este”, a declarat Tiberiu Nițu, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor.

Vicepreşedinte Lukoil: Decidem vineri dacă închidem Petrotel. A fost încheiată o înţelegere cu procurorii

Şeful instanţei supreme, despre ameninţarea Lukoil: "Să părăsească România. Glumesc, evident. Procurorul să îşi facă treaba"

V. Ponta: "Procurorul nu cred că e interesat că Lukoil are 3.500 de angajaţi şi că Oltchim cumpără doar la Lukoil". CSM va sesiza Inspecţia Judiciară

El a precizat că plenul CSM a analizat toate aceste declarații - ce ar putea constitui atacuri și presiuni la adresa justiției - în ansamblu. „S-a hotărât în plen să se sesizeze Inspecția Judiciară pentru a le analiza pe toate”, a anunțat procurorul general.

Pe de altă parte, Tiberiu Nițu consideră că sesizarea Inspecției Judiciare pentru apărarea independenței justiției este un instrument ineficient. „Se vede că este ineficient. De atâția ani de zile este utilizat și continuă această practică. Este clar, este evident că avem nevoie de alt instrument. Am încercat în plen să identific – pentru că mi-a trecut prin minte – un astfel de instrument inclusiv de educare a opiniei publice în ceea ce privește protecția justiției”, a declarat procurorul general al României. El a dat ca exemplu o campanie de spoturi publicitare în media.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri