Radu Mazăre la Digi24 despre locuinţele sociale vizate de ancheta DNA: „Proiectul este iniţiat de mine. Sunt mândru de el, că stau 3500 de oameni în case”

Data publicării:
mazare madagascar-1

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spune la Digi24 că a respectat toate prevederile legale în ceea ce priveşte licitaţiile pentru construcţia locuinţelor sociale din cartierul constănţean Henri Coandă vizate de o nouă anchetă DNA. Într-o intervenţie telefonică, el s-a declarat mândru de realizarea sa, având în vedere că 3500 de oameni trăiesc acum în apartamentele respective. Sunt construite la preţuri foarte mici, cu care executantul a ieşit în pierdere, susţine edilul, care acuză că instituţiile statului acţionează la comanda preşedintelui Traian Băsescu.


Radu Mazăre spune că se află la Bucureşti şi că va pleca înapoi la Constanţa de îndată ce mama sa va încheia o consultaţie la spital. „Proiectul este iniţiat de mine şi sunt mândru de el că stau 3500 de oameni în case”, a declarat el, referindu-se la cartierul de locuinţe sociale vizat în ancheta procurorilor DNA.

Declaraţiile primarului Radu Mazăre la Digi24:

Eu sunt la Bucureşti, la premiile din turism. Eram lăudat pentru ce am făcut şi, în acest timp, pe banii statului, instituţiile statului îmi dau târcoale. Nu asta fac în ţara lui Băsescu?

(Procurorii) caută documente, bani şi conturi offshore.

Întrebat de implicarea sa în dosarul de achiziţii pentru construcţia campusului social din cartierul constănţean Henri Coandă: Haideţi să lămurim lucrurile. Acolo e construit cu 270 euro/mp şi cu 294 euro/mp cu tot cu frigider, paturi, mobilier. Eu cred că la sumele astea nu se construieşte nicăieri pe planeta asta. Dacă e să vorbim de comisioane, să mă ierte Dumnezeu... la 270 de euro... Şi-aşa a ieşit în pagubă constructorul.

Este o licitaţie făcută conform tuturor reglementărilor de o societate a primăriei de administrare a domeniului public şi privat, unde acţionar e integral Consiliul Local.

Nu am fost la licitaţie. Proiectul e iniţiat de mine şi sunt mândru că stau 3500 de oameni în case.

(Percheziţiile) sunt legate de situaţia generală din România, de prigoana generală din România care urmează să-i facă bine lui Băsescu, preşedinte independent şi echidistant, şi partidului pe care l-a creat şi îl susţine.

Este o prigoană generală care s-a pornit şi este exacerbată la Constanţa de această posibilă pierdere a monopolului şi a facilităţilor şi a serviciilor operatorilor portuari, apropiaţi ai lui Băsescu şi toţi cu relaţii în actualele servicii.

N-am discutat cu Victor Ponta, nu cred că premierul este abilitat... Am văzut declaraţia lui, vede şi el hăituiala politică. Eu sunt obişnuit, că din 2005 mă hăituiesc. În dosarul mare nu au reuşit să fiu judecat fără expertiză. M-am prezentat de fiecare dată, acum au deschis altceva.

Întrebat dacă va face vreun demers de apărare: Am dreptul să mă adresez ulterior la CEDO, dar în România nu răspund procurorii pentru nimic. Ar trebui să se facă o socoteală la sfârşitul anului şi, dacă au avut 20% infirmări în cererile de arestare... Au vrut să-l lege pe Nicuşor Constantinescu, de exemplu... să fie trimişi acasă, la plimbare! Nu poţi pe banii statului să hăituieşti şi să te iei de oameni aşa cum vrei tu şi ulterior rezoluţiile să-ţi fie infirmate.

Pe planeta asta şi pe lumea asta răspund toţi. Noi răspundem pentru licitaţii, achiziţii. Trebuie să răspundă şi ei pentru ce fac. Sunt nişte doleanţe fireşti.

Ce se întâmplă acum în România nu se întâmpla pe vremea lui Ceauşescu. Sunt mai multe servicii care ne urmăresc. Toţi se gândesc dimineaţa pe cine o să mai percheziţioneze, peste cine să mai intre mascaţii.

Întrebat dacă va rămâne la Bucureşti pentru a fi audiat de procurorii DNA: O aştept pe mama să termine la spital, termină ea şi vin acasă. Spre Constanţa mă duc.

Marţi dimineaţă, au avut loc percheziţii la Primăria Constanţa şi acasă la primarul Radu Mazăre, dar şi la mai multe adrese din judeţ. Descinderi s-au făcut şi în Bucureşti şi în Dâmboviţa. Ancheta procurorilor îl vizează pe edilul Constanţei şi pe alţi funcţionari publici, verificaţi în legătură cu modul în care a fost construit un cartier pentru persoane nevoiaşe în oraş. Radu Mazăre va fi audiat de procurorii anticorupţie.

Premierul Victor Ponta a sărit deja în apărarea edilului Contanţei: „Percheziţii vor fi peste tot. Radu Mazăre este un om pe care-l apreciez foarte mult. A fost votat de atâtea ori de locuitorii Constanţei... şi rezistă ca toţi ceilalţi”, a spus Victor Ponta. Acesta a precizat că se repetă situaţia din 2012 când, după referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, procurorii DNA au pornit un val de anchete.

Ella Moroiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri