Raluca Prună: În Hotelul Triumf vor funcţiona DNA şi Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate

Data publicării:
160628 hotel triumf 03 INQUAM Octav Ganea

 

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) are un preşedinte, are un consiliu, care s-a numit prin reprezentanţi de la fiecare instituţie, Ministerul Justiţiei, Ministerul de Finanţe, parchetele. Am avut două asemenea întâlniri, am numit preşedintele Agenţiei, este domnul Cornel Călinescu, care a fost director în Ministerul Justiţiei şi care este unul din cei mai mari experţi anticorupţie la nivelul administraţiei”, a spus ministrul Justiţiei, Raluca Prună, citată de News.ro.

Referindu-se la preşedintele ANABI, Raluca Prună a mai spus că este o persoană care are o experienţă de 15 ani în acest domeniu, o persoană care este cunoscută şi la nivel internaţional şi care a făcut posibilă, alături de ministrul Cazanciuc, adoptarea acestei legi în Parlament.

Ea a mai spus că aşteptă acum ca Ministerul Finanţelor să desemneze vicepreşedintele Agenţiei şi, deocamdată, sediul noii instituţii este în strada Valter Mărăcineanu, unde împarte un imobil cu DNA.

„După cum ştiţi, s-a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care Hotelul Triumf va fi dat Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi acestei agenţii. Deci sediul, într-un viitor mediu spre lung, va fi acolo, pentru că acolo sunt necesare investiţii, iar pentru moment împărţim un alt sediu în strada Valter Mărăcineanu. Vreau să asigur pe toată lumea că agenţia este funcţională, facem inventarul bunurilor indisponibilizate, deci nu avem niciun fel de întârziere.”, a spus Raluca Prună.

Hotelul Triumf, în compartimentarea actuală, are 98 de camere care pot caza concomitent 151 de persoane. La parter este un restaurant mare, în care se pot organiza evenimente iar pe latura din dreapta sunt două terenuri de tenis. Pe latura din stânga este o terasă cu 60 de locuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri