Se temea de DNA. Bîgiu își instalase în sediu aparatură de bruiaj

Data publicării:
bigiu-captura-1

Politicianul este acuzat că a luat mită de la mai mulţi oameni de afaceri ca să le dea prefenţial contracte din bani publici.

În seara când a fost reţinut, Marian Bîgiu ar fi urmat să primească cincizeci de mii de lei, bani ascunşi într-o cutie de whiskey.

Luni, Victor Ponta a anunţat că a propus excluderea din partid a şefului Consiliului Judeţean Buzău și a anunțat „toleranță zero” la corupție.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că preşedintele Consiliului Judeţean Buzău luase măsuri ca să nu îi fie interceptate convorbirile telefonice.

 „A fost descoperită aparatură de bruiaj în incinta Consiliului Judeţean?”, a fost întrebat Laurențiu Gavrilă, secretarul Consiliul Județean Buzău. „Impropriu spus, în biroul președintelui nu s-a găsit, dar în alt birou s-a găsit un aparat nefuncțional”, a spus Laurențiu Gavrilă.

Marian Bîgiu a fost înregistrat de DNA în timp ce discuta despre banii care urmau să ajungă la el. Procurorii spun că şeful Consiliului Judeţean Buzău a cerut mită unui om de afaceri pentru atribuirea de contracte publice cu instituţia pe care o conduce.

Interceptări în dosarul şefului CJ Buzău

Robert Piţigoi (consilier) - M-am întâlnit şi cu Dragoş Cojocea mai devreme şi mi-a dat ci... Cum? Cinci!

Marian Bîgiu (şeful CJ Buzău) - Hai!

Robert Piţigoi (consilier) - Gata, am fugit!

Marian Bîgiu (şeful CJ Buzău) - A pronunţat vreun nume, ceva?

Robert Piţigoi (consilier) - Nu, mi-a zis că doar îmi dă cadou de...aşa şi aşa...

(referat DNA)

 Trimis după gratii pentru 30 de zile, Marian Bîgiu va rămâne şi fără calitatea de membru PSD.

Am propus astăzi şi în unanimitate Biroul Permanent a stabilit demararea procedurilor de excludere din partid a domnului Bîgiu de la Buzău”, a anunțat premierul Victor Ponta.

Şeful Consiliului Judeţean Buzău se alăturase social-democraţilor în urmă cu mai puţin de trei luni, după 17 ani ca membru PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri