Narcisa Iorga, pusă sub învinuire penală de DNA

Data publicării:
Narcisa Iorga4915145-Mediafax Foto-Razvan Lupica

Sursele Digi24 spun că Narcisa Iorga estea cea care l-ar fi instigat pe Viorel Hrebenciuc să-și exercite influența politică pentru a obține avantaje în favoarea televiziunii ce era controlată prin intermediari de Gheorghe Ștefan.

Pus sub urmărire penală, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor este acuzat că a intervenit la CNA în favoarea primarului din Piatra Neamț. Intervenţia ar fi avut loc în momentul în care Gheorghe Ștefan a cerut prelungirea unei licențe de televiziune.  

Procurorii DNA susțin că, în mod nejustificat, trei dintre membrii CNA care inițial votaseră pentru retragerea licenței televiziunii controlate de primarul din Piatra Neamț și-au schimbat opțiunea după două săptămâni.

Pe baza plângerii pe care a depus din partea PPDD, Liliana Mincă, deputat PPDD, ca urmare a închiderii postului OTV, decizie a CNA confirmată de justiție, s-a depus această plângere penală împotriva CNA, eu fiind aici bănuiesc victimă colaterală. Mi s-a adus la cunoștință că sunt suspect în această cauză, am luat la cunoștință de acest lucru”, a spus Viorel Hrebenciuc, la ieșirea din sediul DNA.

Întrebat dacă a intervenit pentru televiziunea lui Gheorghe Ștefan, el a răspuns că nu poate să dea amănunte din dosar.

Conform legii 78/2000, articolul 13...”, a continuat deputatul PSD, despre acuzațiile care i se aduc, adică exercitarea influenței politice.

Întrebat dacă Narcisa Iorga sau Laura Georgescu l-au sunat, el a răspuns: „Pe doamna Iorga nici nu o cunosc”.

Chestia asta cu marele Hrebenciuc e mai mult legendă. Nu prea corespunde adevărului, dar îmi duc crucea. Nu mi-e teamă, pentru că știu ce am făcut sau ce nu am făcut”, a adăugat deputatul.

Viorel Hrebenciuc a reiterat că Gheorghe Ștefan nu i-a cerut ajutorul cu privire la problema pe care acesta o avea cu televiunea sa de la Piatra Neamț. Acesta a negat că i s-a impus control judiciar sau vreo interdicție.

Comunicatul DNA

„La cererea unei persoane care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiaţilor, controlează o societate comercială deținătoare a unui post de televiziune, deputatul Hrebenciuc Viorel s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv.

În realizarea acestor demersuri, suspectul Hrebenciuc Viorel s-a folosit de influenţa şi autoritatea pe care le deţine în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte – membru al Comitetului Executiv Naţional, organul de conducere şi de decizie al partidului. Parlamentarul Hrebenciuc Viorel este membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, funcţie care îi conferă automat calitatea de membru al organului central de conducere şi de decizie al partidului - Comitetului Executiv Naţional.

Prin acţiunea sa de punere în aplicare a influenţei, a autorităţii, exercitată de parlamentarul Hrebenciuc Viorel, s-a cauzat o tulburare însemnată şi efectivă a activităţii CNA, prin exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu şi încălcarea dispoziţiilor legale din domeniul audiovizual, ceea ce a permis funcţionarea în continuare a unui post de televiziune căruia îi fusese retrasă în mod corect licenţa.

Acest lucru i-a afectat implicit şi pe ceilalţi operatori de televiziune, atât sub aspectul concurenţei neloiale, cât şi al încrederii în corectitudinea desfăşurării activităţii de către singurul organism abilitat să monitorizeze domeniul audiovizual şi să aplice legislaţia specifică”, precizează DNA, într-un comunicat de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri