Surse: Nelu Iordache, Octavian Creţu şi Nicolae Palfi ar fi fost șantajați de Dan Voiculescu

Data publicării:
NELU IORDACHE - 5405581-Mediafax Group-Silviu Matei

Octavian Creţu şi Nicolae Palfi ar fi fost ameninţaţi cu discreditarea în spaţiul public a firmei pe care o conduc, dacă nu acceptă să încheie contracte de publicitate cu grupul media al familiei Voiculescu. Informaţia a fost lansată de Mihai Craiu, fost angajat al trustului pe o funcţie de conducere, care a vorbit public, anul trecut, despre acest tip de practici pe care trustul de presă le folosea pentru a face presiuni asupra unor oameni de afaceri români.

Din relatările celui care a condus Jurnalul Naţional timp de şapte ani şi jumătate, reiese că totul se făcea la comanda lui Dan Voiculescu: „Sunt oameni care ştiu, au fost şantajaţi în mod direct. Întrebaţi-l pe Octavian Creţu, de la Borsec, câţi bani i-a cerut Voiculescu şi de ce l-a târnosit prin toate canalele media. Întrebaţi-l pe el să dea declaraţii, că el a fost şantajat”.

La sfârşitul anului 2007, în perioada în care Mihai Craiu conducea Jurnalul Naţional, publicaţia a declanşat o adevărată campanie împotriva producătorului de ape minerale şi băuturi răcoritoare. Mai exact, pe 19 decembrie 2007, jurnaliştii publicaţiei l-au acuzat pe Octavian Creţu că ar fi prejudiciat bugetul Primăriei Sebeş cu 8 milioane de euro pentru a ridica o fabrică.

La scurt timp, sub titlul „Regii apelor secătuiesc pământul”, Jurnalul Naţional acuza Romaqua Grup că a influenţat procesul de expropriere pentru cinci familii din Topliţa. O lună mai târziu, aceeaşi publicaţie vorbea despre modul în care este păzită compania Romaqua, ca o fortăreaţă.

În aprilie, însă, trustul Intact a schimbat tonul. Pe site-ul antena3.ro era prezentată o investiţie a producătorului de ape minerale, pe piaţa berii.

Nici atunci, nici acum, Octavian Creţu, acţionarul majoritar al Romaqua Grup nu a dorit să comenteze acuzaţiile care i se aduc lui Dan Voiculescu.

Cel de-al treilea om de afaceri care ar fi fost ameninţat cu discreditarea publică este Nelu Iordache. De altfel, în urmă cu aproximativ un an, surse judiciare susţineau că patronul companiei Romstrade l-a denunţat pe fondatorul Partidului Conservator la DNA pentru şantaj.

Nelu Iordache ar fi făcut denunţul în timp ce era în arest preventiv, acuzat de deturnare de fonduri europene, spălare de bani şi înşelăciune.

Dan Voiculescu a comenat la vremea aceea, pe blog, că nu-l cunoaşte şi nici măcar din întâmplare sau la telefon nu a discutat vreodată cu patronul societăţii Romstrade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri