Tablourile furate din Olanda nu au fost arse, susţine mama unuia dintre acuzaţi

Data publicării:
tablorui crop

Olga Dogaru, mama unuia dintre suspecţi, şi-a schimbat susţinerile făcute până acum. Ea a spus că tablourile nu au fost arse, deşi până acum a afirmat contrariul.

Avocatul Cătălin Dancu a afirmat că a avut dubii încă de la început cu privire la aceste susţineri.

„Afirmaţiile de până acum se contraziceau cu verificările făcute la locuinţa sa (a Olgăi Dogaru – n.r.), soba este mult prea mică pentru ca întreaga geantă şi tablourile, la dimensiunea lor, să poată încăpea pentru a fi arse. Nici cantitatea de cenuşă nu concordă cu cantitatea de bunuri pe care le-ar fi aruncat în sobă”, a spus Cătălin Dancu.

Există un raport în care se arată că există foarte multe lucruri aruncate în sobă – lemne, pielărie, pânză, hârtie - dar care nu a concluzionat existenţa certă a unei picturi.

Anterior, mama lui Radu Dogaru a declarat în faţa anchetatorilor că ea a fost cea care a pus pe foc pânzele de milioane de euro.

Cei trei suspecţi în cazul furtului de tablouri din Muzeul Kunsthal au încercat astăzi să îi convingă pe judecători să îi lase în libertate.  

Experţii de la Muzeul Naţional de Artă al României trebuie să stabilească dacă în cenuşa ridicată de autorităţi există urme de uleiuri sau alte substanţe folosite la picturi.

Ipoteza distrugerii unora dintre cele şapte tablouri furate în octombrie anul trecut din Olanda a apărut după ce suspecţii, trei tineri din localitatea Carcaliu (judeţul Tulcea), au fost interceptaţi în timp ce vorbeau despre arderea lucrărilor. Cele şapte opere de artă, semnate de artişti celebri precum Monet, Picasso, Matisse sau Gauguin, valorează cel puţin 100 de milioane de euro.

În acest caz au fost arestaţi Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru – cei trei tineri tulceni -, mama celui din urmă - Olga Dogaru -, dar şi un cetăţean german în vârstă de 46 de ani.

Citiţi şi

Furtul de tablouri de la Rotterdam. Suspecții au pregătit minuțios jaful

Cazul tablourilor furate din Olanda și incinerate în România, pe prima pagină a „New York Times”

Dosarul furtului de tablouri. Suspecții au ajuns la muzeu din întâmplare

GALERIE FOTO. Imagini cu românii suspectați de furtul tablourilor valoroase, surprinse în muzeul din Rotterdam



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri