Toți șefii Loteriei Române din perioada 2004-2015 vor fi audiați de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti

Data publicării:
slot-machines-loterie

Ancheta în care Compania Naţională Loteria Română (CNLR) şi trei persoane juridice sunt urmărite penal pentru desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie de activităţi în domeniul jocurilor de noroc este la început, procurorii urmând să audieze toţi foştii şefi ai CNLR din 2004 şi până în prezent, au declarat, pentru Mediafax surse judiciare, care citează documente ale anchetatorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti. Potrivit Rise Project conturile Loteriei au fost blocate de procurori pentru venituri din jocuri de noroc fără licență. Prejudiciul estimat: peste 100 de milioane de euro. Alte 130 de milioane de euro ar fi încasări ilegale.

Din documentele anchetatorilor rezultă că derularea frauduloasă a jocurilor de tip slot-machine a fost posibilă pentru că structurile de specialitate de la nivelul CNLR şi Ministerului de Finanţe nu au oprit fenomenul, deşi existau direcţii de specialitate care să verifice corecta licenţiere şi autorizare a activităţii jocurilor de noroc de tip slot-machine, au precizat sursele citate.

Anchetatorii au pus sub sechestru, până în prezent, 6.263 de aparate de tip slot-machine ale CNLR, acestea fiind adunate din toată ţara şi duse într-un depozit. Potrivit procurorilor, dacă ar fi fost lăsate în funcţiune, aceste aparate ar fi produs bani ce intrau în conturile persoanelor juridice cercetate, puse sub sechestru de către anchetatori.

Contractul Loteriei cu cele trei firme care au dat aparatele slot-machine, clasificat iniţial ca „secret de serviciu”, a adus, în cinci ani de activitate ilegală, beneficii de aproape 600 de milioane de lei, din care comisionul CNLR era mult mai mic decât cotele societăţilor, spun sursele judiciare citate de Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri