Victor Ponta, audiat la DNA Oradea

Data publicării:
DEBUT PROCES PONTA inquamphotos.com

Actualizare 11:10. Victor Ponta a plecat de la DNA Oradea, după o oră și jumătate. Fostul premier nu a discutat cu jurnaliștii.


Victor Ponta este audiat în calitate de martor de procurorii anticorupție din Oradea.

La finalul lunii decembrie, șeful PSD Satu Mare a fost plasat în arest preventiv, după ce procurorii au contestat decizia instanţei prin care acesta a fost lăsat în arest la domiciliu. 

Potrivit anchetatorilor, Mircea Govor ar fi încercat să ajungă la Daniel Chiţoiu, fostul ministru al Finanţelor şi la Gelu Diaconu, preşedintele ANAF, pentru a-şi pune apropiaţii în funcţii cheie de la Direcţia Finanţelor Publie Satu Mare.

Ca să fie mai convingător, ar fi apelat şi la ajutorul fostului ministrul al Trasporturilor, Ovidiu Silaghi.

Anchetatorii susţin că intervenţiile ar fi ajuns chiar până la Liviu Dragnea, actual şef al PSD. Toţi ce menţionaţi neagă însă scenariul descris de anchetatori.

În același dosar a fost audiat și actualul președinte social-democrat Liviu Dragnea, iar deputatul PSD Andrei Dolineaschi este urmărit penal.

Citiți și

Mircea Govor, interceptat de DNA. Șeful PSD Satu Mare, arestat preventiv

EXCLUSIV. Interceptări în dosarul lui Mircea Govor: Cum se certau PSD și PNL pe numiri la Fisc

Şeful ANAF respinge orice legătură cu Mircea Govor

STENOGRAME. Lideri PSD amenințați cu demiterea dacă Victor Ponta nu câștigă alegerile

În campania electorală din noiembrie 2014, preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, i-a convocat pe primarii, consilierii, directorii de deconcentrate sau de şcoli din judeţ. Potrivit unor înregistrări publicate în presă, Mircea Covor i-a ameninţat pe membrii de partid.

Mircea Govor: „Să-i ia mama dracului pe toţi, că n-am nevoie de toţi nenorociţii în jurul meu. Deci am nevoie de cei cu care pot face treabă, restul valea. Pleacă la mama dracului toţi, n-am nevoie de niciunul.”

Cei care nu ar fi obţinut rezultatul dorit riscau să piardă finanţarea din partea Consiliului Judeţean şi chiar funcţia

Mircea Govor, preşedinte PSD Satu Mare: „Cei care nu veţi avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Judeţean şi cât am posibilitate, nu o să primiţi niciun cinci bani. (...) Staţi şi muriţi, asta e viaţa. Deja nu se mai poate. (...) Toţi directorii de deconcentrate care au fost numiţi politic, directorii de şcoli, toţi care au fost numiţi politic dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă. S-a-ncheiat.”

Mircea Govor le-a spus celor convocaţi la şedinţă şi cum trebuie îndrumaţi alegătorii în ziua votului.

Mircea Govor: „Deci am hotărât în felul următor: la fiecare secţie de votare vreau să văd doi oameni în faţa secţiei de votare, din care să fie consilieri locali, (...) să fie directori/profesori de şcoli, să fie poştaşul din sat, să fie reprezentantul direcţiei sanitar-veterinare. (...) În faţa secţiei de votare să fie la intrare doi oameni care să stea de vorbă cu omul: Bună ziua, bine aţi venit, vă aşteptăm să veniti să fiţi de partea noastră şi la revedere.”

Social-democratul s-a apărat atunci în direct la Digi24.

Mircea Govor: „Toţi colegii noştri care participă la şedinţele Biroului Executiv Judeţean sunt colegii noştri de partid. Cei care vor să facă politică şi sunt în regimentaţi politic, trebuie să respecte sarcinile de partid. Că sunt directori sau că sunt oameni simpli, că sunt ce or fi, cine nu îşi face treaba, poate să plece şi să nu rămână în partid.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri