Viorel Hrebenciuc și Laura Georgescu, audiați la DNA

Data publicării:
HREBENCIUC 22

Fostul deputat PSD a ieșit de la audieri și a declarat că procurorii nu i-au solicitat „nimic deosebit” și că deocamdată nu au fost extinse acuzațiile. 

În schimb, la sosirea la DNA, șefa CNA, Laura Georgescu, întrebată dacă există riscul să fie reținută, a spus că se așteaptă la orice.

Și Viorel Hrebenciuc, și Laura Georgescu au avut replici ironice la adresa unui reporter.

Reporteri: De ce v-au solicitat?

Viorel Hrebenciuc: Nimic deosebit.

Reporteri: S-au extins acuzațiile?

V.H. : Încă nu.

Reporteri: Sechestru?

V.H.: Pe ce sechestru? Ați văzut că știe dl. Oanță, să îi luați lui interviu, nu mie!

Ovidiu Oanță, reporter Pro TV: Mulțumesc că mă urmăriți, sper că doar la TV.

V.H.: Să fiți convins că doar la TV. Și nici măcar acolo. 

V-am spus încă din septembrie să fiți atent la speță, că va fi studiu de caz”, îi spuse ceva mai devreme aceluiași reporter și Laura Georgescu.

Viorel Hrebenciuc, aflat în arest la domiciliu, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, a venit miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat alături de preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu.

Surse judiciare spun că Viorel Hrebenciuc a fost citat să se prezinte pentru a da declaraţii în dosarul în care este cercetat alături de şefa CNA, Laura Georgescu, de fostului primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi de Narcisa Iorga, fost membru CNA, în legătură cu intervenţii pentru licenţa Giga TV.

În acest dosar, Gheorghe Ştefan, care controla Giga TV la data faptelor, este acuzat că ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc să intervină la CNA pentru obţinerea licenţei postului Giga TV, care fusese retrasă la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului. Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru că s-ar fi implicat în determinarea unor funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei Giga TV.

Narcisa Iorga este cercetată pentru că i-ar fi sugerat lui Gheorghe Ştefan în ce mod se poate redobândi licenţa Giga TV şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe Viorel Hrebenciuc, reamintește Mediafax.

Anchetatorii au reunit la dosarul privind licenţa Giga TV, televiziune care era controlată de Gheorghe Ştefan la data faptelor, un alt dosar în care sunt vizate fapte de corupţie comise la nivelul CNA. Astfel, Laura Georgescu este vizată şi pentru primirea unor laptopuri de la persoane pe care le-ar fi favorizat.

Procurorii au extins recent urmărirea penală în cazul Laurei Georgescu, aceasta fiind acuzată de două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una în formă continuată (25 acte materiale) și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (25 acte materiale), în cazul sesizărilor falsificate care au stat la baza sancționării cu amendă a 11 posturi de televiziune.

„Nu aveam de ce să pun pe cineva să facă sesizări cu date de identificări false, dar cu conținut real, atâta vreme cât legea îmi dă voie să mă autosesizez. Conținutul întotdeauna a fost real. Eu nu dau amenzi posturilor de una singură”, a spus, miercuri, Laura Georgescu, la intrarea în sediul DNA.

Anchetatorii au dispus luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor imobile şi mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, aparţinând Laurei Georgescu, până la limita de 2.296.200 de lei, „sumă reprezentând valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit până în acest moment drept parte civilă”, a explicat DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri